Newsroom

Newsroom

Hot Doc – Issue 35

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα και το ίντερνετ.   Έχουν περάσει περισσότερα από 100…

issue 35 cover

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα και το ίντερνετ.

 

  • Έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια από τις πρώτες γεωτρήσεις, που έγιναν στη Ζάκυνθο. Κι όμως, ακόμα αναρωτιόμαστε αν είμαστε «εμίρηδες», γεμάτοι με τρισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ή «κακομοίρηδες», στην περίπτωση που είτε δεν υπάρχει στα μέρη μας ο «μαύρος χρυσός» είτε αυτός δε μπορεί να αξιοποιηθεί.
  • Έχει η Ελλάδα πετρέλαιο; Αν ναι, γιατί δεν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να γίνουμε από Ψωροκώσταινα, Ιράν; Αν όχι, ή πάντως όχι αξιοποιήσιμο, ποιοί κερδίζουν από τον εθνικισμό των υδρογονανθράκων; Τί λένε οι απαισιόδοξοι, οι αισιόδοξοι και οι «μουτζαχεντίν» του πετρελαίου, που μιλούν με βεβαιότητα για τρισεκατομμύρια βαρέλια που περιμένουμε για να φορέσουμε κι επισήμως «κελεμπίες»; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντούν στο HOT DOC ειδικοί επιστήμονες με δεκαετίες εμπειρίας στην «πλάτη» τους.
  • “Πολυκαταστήματα” εκπαίδευσης για τους έχοντες – Είναι άραγε το νέο λύκειο τόσο διαφορετικό όσο προσπαθούν να μας πείσουν; Γιατί η κυβέρνηση δωρίζει την εκπαίδευση σε επίδοξους επιχειρηματίες; Πόσοι και ποιοι εκπαιδευτικοί τομείς καταργούνται και πόσοι μαθητές μένουν στον “αέρα”;
  • Έργο-«απόβλητο» στη Σκόπελο παρά τα εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ – Οι δύο υπερκοστολογημένες μονάδες βιολογικού καθαρισμού στο νησί, εκ των οποίων μάλιστα η μία δεν λειτουργεί ακόμα, παρά τα χαμένα δισεκατομμύρια και μολονότι έχει γίνει προσωρινή παραλαβή της από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…