Newsroom

Newsroom

Εισαγγελική παρέμβαση για το κρέας αλόγου

Ο εφιάλτης του διατροφικού σκανδάλου που συγκλονίζει ολόκληρη την Ευρώπη, χτυπά πλέον και την πόρτα της Ελλάδας. Μετά από δημοσιεύματα…

kreas

Ο εφιάλτης του διατροφικού σκανδάλου που συγκλονίζει ολόκληρη την Ευρώπη, χτυπά πλέον και την πόρτα της Ελλάδας. Μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να διενεργηθούν έλεγχοι ώστε να εντοπιστούν σε ποιες ποσότητες έχουν εισαχθεί στη χώρα μας τρόφιμα με προσμίξεις αλογίσιου κρέατος, συμπεριλαμβανομένων και συσκευασιών κιμά που εμφανιζόταν ως προερχόμενος από μοσχαρίσιο κρέας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΦΕΤ έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στην Εισαγγελία για εταιρείες που ενδέχεται να έχουν εισάγει ύποπτης ταυτότητας κρέας.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη κατασχεθεί ποσότητα υπόπτων προϊόντων από ψυκτική αποθήκη εισαγωγικής εταιρείας στην Αθήνα. Μάλιστα στο Γενικό Χημείο του Κράτους εστάλησαν δείγματα ώστε να εξακριβωθεί εάν προκύπτει η παρουσία DNA ιπποειδών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει λόγο για διατροφική απάτη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το κρέας αλόγου χρησιμοποιήθηκε στην παρασκευή τροφίμων χωρίς την κατάλληλη επισήμανση.

Ήδη δόθηκε εντολή για τη διενέργεια ελέγχων. Οι έλεγχοι αναμένεται να διαρκέσουν ένα μήνα περίπου ενώ θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ποσοστό 75%.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…