Newsroom

Newsroom

Oι μαστροποί της Νέας Μανωλάδας

Του Μάκη Νοδάρου Μια άγνωστη και ανατριχιαστική πτυχή της άθλιας και και επι σειρά ετών εκμετάλλευσης των χιλιάδων αλλοδαπών εργατών…

Του Μάκη Νοδάρου

Μια άγνωστη και ανατριχιαστική πτυχή της άθλιας και και επι σειρά ετών εκμετάλλευσης των χιλιάδων αλλοδαπών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, που σχετίζεται με υποθέσεις trafficking , αποκαλύφθηκε χθες μέσω καταγγελίας πολίτη στο διαδίκτυο την οποία επιβεβαίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η υπόθεση έχει να κάνει με την δραστηριότητα αλλοδαπών μαστροπών από την Βουλγαρία και τη Ρουμανία οι οποίοι προωθούν οργανωμένα στην πορνεία κυρίως νεαρές ομοεθνείς τους που τις μεταφέρουν από άλλες περιοχές της πεδινής Ηλείας.

Κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν στην «Ε» ότι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και ειδικά τις ημέρες που πληρώνονται οι αλλοδαποί εργάτες , κυκλώματα μαστροπών μεταφέρουν με τρία αυτοκίνητα , στην κεντρική πλατεία της πόλης τις νεαρές αλλοδαπές τις οποίες αφού τις παρουσιάσουν στους αλλοδαπούς εργάτες, στην συνέχεια τις εξωθούν με τη βία στην πορνεία έναντι 20 ευρώ ανά πελάτη.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι αλλοδαπές είναι κυρίως νεαρά κορίτσια από 20 εως 25 ετών πολλά από τα οποία αναγκάζονται από τους μαστροπούς να δεχθούν μέσα σε ελάχιστες ώρες ακόμα και 30 «πελάτες».

Οι «συναντήσεις» των με την βία εκδιδόμενων γυναικών και των αλλοδαπών εργατών πραγματοποιούνται μέσα στα αυτοσχέδια παραπήγματα της ντροπής και δίπλα από τις καλλιέργειες φράουλας αλλά και σε απομονωμένα σπίτια και σημεία του χειμάρρου «Ρούσκουλα»…

«Η εικόνα είναι τραγική και θα πρέπει άμεσα να παρέμβει η Πολιτεία και να δώσει λύση στην αθλιότητα και στην εκμετάλλευση αυτών των γυναικών» – ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και την ανησυχία μας για τα όσα αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν στην συγκεκριμένη περιοχη σε βάρος των αλλοδαπών γυναικών. Ζητάμε από την τοπική κοινωνία να αντιδράσει και να αποτρέψει με καταγγελίες προς τις διωκτικές Αρχές αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού, εκμετάλλευσης και πορνείας σε βάρος των αλλοδαπών γυναικών» – δήλωσε στο www.apokalypseis.com η Σισσυ Βωβού μέλος της Πρωτοβουλίας για της Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

«Ενημερωθήκαμε από τα δημοσιεύματα . Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το θέμα. Αμεσα θα ερευνήσουμε την υπόθεση και πράξουμε τα νόμιμα» – δήλωσε ο αστυνομικος διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Πηγή: apokalypseis.com

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…