Newsroom

Newsroom

Η "Διευθυντής Ειρήνη" στην ΕΥΠ

Σοβαρό θέμα ασφάλειας φαίνεται πως έχει προκύψει στην ΕΥΠ, εξαιτίας επιλογών της ίδιας της Διοίκησης της Υπηρεσίας. Ο Διοικητής της…

Σοβαρό θέμα ασφάλειας φαίνεται πως έχει προκύψει στην ΕΥΠ, εξαιτίας επιλογών της ίδιας της Διοίκησης της Υπηρεσίας. Ο Διοικητής της ΕΥΠ Θόδωρος Δραβίλλας, προσωπική επιλογή του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, απέσπασε στην Υπηρεσία δύο άτομα, τα οποία αφ ενός δεν έχουν επαγγελματικές ιδιότητες που να δικαιολογούν την απόσπαση, αφ ετέρου, φαίνεται να χειρίζονται απόρρητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες χωρίς να έχουν τέτοιο θεσμικό δικαίωμα.

Πρόκειται για ένα συνταξιούχο του ΟΤΕ, τον Β.Α, ο οποίος έχει αναλάβει σύμβουλος του Διοικητή και την Ε.Ε, την οποία στην ΕΥΠ αποκαλούν με νόημα «διευθυντής Ειρήνη». Οι δύο υπάλληλοι φαίνεται να αποσπάστηκαν από τα γραφεία της ΝΔ και κανένας δεν γνωρίζει από πού πληρώνονται αφού δεν δικαιολογούνται οι δύο θέσεις στο οργανόγραμμα. Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι δύο «επιβεβλημένοι υπάλληλοι» δεν έχουν περάσει από έλεγχο ασφάλειας, όπως συμβαίνει με υπαλλήλους που χειρίζονται διαβαθμισμένα υλικά και πληροφορίες. Έχουν όμως στη διάθεσή τους οποιαδήποτε πληροφορία απευθύνεται στον Διοικητή, ό,τι διαβάθμιση και αν έχει. Η υπάλληλος Ε.Ε,εκτελεί χρέη ιδιαιτέρας γραμματέος της Διοίκησης και αρκετές φορές, φαίνεται να γίνεται εξωθεσμικά εντολέας για πολλά πράγματα που εξελίσσονται στην ΕΥΠ. Εκεί οφείλεται και ο χαρακτηρισμός «διευθυντής Ειρήνη» που της αποδίδουν.

Οι δύο «υπάλληλοι» έχουν προϋπηρεσία στη ΝΔ και από τα στελέχη της ΕΥΠ έχουν χαρακτηριστεί ως ενδιάμεσοι με τη Συγγρού. Άτομα δηλαδή της εμπιστοσύνης του κομματικού μηχανισμού, απέναντι στους οποίους φαίνεται αρκετές φορές να λογοδοτεί ο ίδιος ο Διοικητής.

Η κομματική αυτή λειτουργία μπορεί να αποβεί σε βάρος της ασφάλειας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, αφού τα άτομα αυτά είναι ανιδείκευτα και χειρίζονται μυστικά που δεν πρέπει να ξέρουν πολίτες. «Στο πιο αθώο σενάριο» υποστηρίζει στέλεχος της ΕΥΠ «οι δυό τους σε μερικά χρόνια μετά την απομάκρυνση από την ΕΥΠ, θα κουτσουμπολεύουν για όσα έχουν περάσει από τα χέρια τους. Στη χειρότερη περίπτωση είναι να παραδώσουν όσα ξέρουν εκεί που δεν πρέπει, αφού δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος ασφάλειας γι αυτούς. Κανένας στην ΕΥΠ δεν γνωρίζει αν πληρώνονται από μυστικά κονδύλια ή κάπου αλλού».

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…