Newsroom

Newsroom

Αποκαλύψεις Κουβέλη: Σαμαράς και Βενιζέλος τα βρήκαν πίσω από την πλάτη μου

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον έσπρωξαν εκτός του κυβερνητικού σχήματος επειδή η ΔΗΜΑΡ «ήταν βάρος σε αυτά…

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον έσπρωξαν εκτός του κυβερνητικού σχήματος επειδή η ΔΗΜΑΡ «ήταν βάρος σε αυτά που προωθούσαν και αποφάσιζαν», υποστηρίζει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίο τονίζει πως ο κ. Σαμαράς ήθελε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε πράξη ευθύνης την αποχώρηση από την κυβέρνηση για την οποία όπως είπε δεν έχει μετανιώσει.

Αναφορικά με την «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και οδήγησε στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει πως «ο κ. Σαμαράς γνώριζε την αντίθεση μας στο λουκέτο της ΕΡΤ. Είμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης αλλά όχι του μαύρου. Προχώρησε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς να ενημερώσει κανέναν αν και ήξερε την αντίθεση μας. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε συνεργατική κυβέρνηση να εκδίδεται ΠΝΠ χωρίς την υπογραφή όλων των υπουργών».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και σε άλλα «ρήγματα» τα οποία είχαν σημειωθεί προηγουμένως στην τρικομματική κυβέρνηση, όπως ο νόμος περί ιθαγένειας και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Για τον νόμο περί ιθαγένειας, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως μετά την απόφαση του ΣτΕ, «είπαμε να κάνουμε νέο νόμο. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει νέο νόμος λόγω των συντηρητικών απόψεων του Μαξίμου».

Την κατηγορία του περί συντηρητικών απόψεων από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κουβέλης την επαναφέρει και όσον αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο δηλώνει: «Από το Μαξίμου, έλεγαν ότι καθυστερεί και χαρακτήριζαν τις διατάξεις ως ήπιες και μαλακές αλλά μετά είπαν πως δεν χρειάζεται αντιρατσιστικό».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως η προγραμματική συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ σε περιπτώσεις όπως τα λιμάνια «για τα οποία συμφωνήσαμε να μην παραχωρηθούν παρά μόνο η εκμετάλλευση τους», ενώ αποκάλυψε άλλη μια αθέτηση της προγραμματικής συμφωνίας, με την πώληση μέρους του δικτύου της ΔΕΗ.

Ο λόγος που κατά τον κ. Κουβέλη ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στην έκδοση της ΠΝΠ, ήταν ότι επιθυμούσε η Ελλάδα να πάει σε εκλογές, ωστόσο «μετά από ευρωπαϊκή πίεση ανέκρουσε πρύμνα. Όταν ένας πρωθυπουργός αποφασίζει να προχωρήσει μόνος του, σημαίνει ότι θέλει εκλογές» επεσήμανε, ενώ παράλληλα μιλώντας για τις κατηγορίες περί «non paper» με τα κοινά σημεία των τριών εταίρων μετά το λουκέτο της ΕΡΤ, ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε την ύπαρξη του και προχώρησε στην αποκάλυψη πως «είμαι βέβαιος πως η συμφωνία Βενιζέλου- Σαμαρά είχε γίνει από το μεσημέρι της Πέμπτης πριν τη σύσκεψη των τριών αρχηγών».

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…