Newsroom

Newsroom

Σε αργία Πρόεδρος Εφετών για συμμετοχή του στο ''κύκλωμα ακινήτων''

Σε προσωρινή αργία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, πρόεδρος Εφετών, ο…

dikastirio

Σε προσωρινή αργία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, πρόεδρος Εφετών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του αποκαλούμενου “κυκλώματος των ακινήτων”. Εναντίον του δικαστικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Το “κύκλωμα των ακινήτων” αποκαλύφθηκε μέσα από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και βάσει αυτών των συνδιαλέξεων, είχε διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος 20 προσώπων, ανάμεσά τους δικηγόροι, εφοριακοί, κληρικοί, υπάλληλοι και άλλοι, αλλά και ένας μηχανικός που φέρεται ως “εγκέφαλος” της υπόθεσης. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να συνέστησαν εικονικές εταιρείες για αξιοποίηση ακινήτων μέσω των οποίων παραπλανούσαν ιδιώτες λέγοντάς τους ότι θα μεσολαβήσουν σε υποθέσεις πλειστηριασμών. Οι κατηγορίες που τους έχουν ασκηθεί είναι ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος όπως παράβαση καθήκοντος κ.λπ.


Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…