Newsroom

Newsroom

Άγνωστοι μαχαίρωσαν Ιρακινό στην Αθήνα, ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛ.ΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν αλλοδαπό…

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν αλλοδαπό από το Ιράκ στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου. Ο νεαρός Ιρακινός εξέπνευσε το μεσημέρι της Κυριακήςστο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, αφού υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται μάλλον για ρατσιστική επίθεση, καθώς οι δράστες (5 άτομα), που επέβαιναν σε 4 μοτοσικλέτες και λίγο πριν τον θανάσιμο τραυματισμό του ιρακινού , στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς -υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου- οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα στην οδό Αναξαγόρα 17 και σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε έξω απο ιδιωτικό χώρο προσευχής Μουσουλμάνων.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφέρει : «Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης». Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.