Newsroom

Newsroom

H PLO καταδικάζει την ετυμηγορία για την Ρέιτσελ Κόρι

O Χανάν Ασράουι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του τμήματος πολιτισμού της PLO καταγγέλλει έντονα την ετυμηγορία ισραηλινού δικαστηρίου σύμφωνα με…

rachel

O Χανάν Ασράουι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του τμήματος πολιτισμού της PLO καταγγέλλει έντονα την ετυμηγορία ισραηλινού δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της Αμερικανίδας ακτιβίστριας Ρέιτσελ Κόρι ήταν ατύχημα.

«Παρά τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, το οπτικοακουστικό υλικό και τις συντριπτικές αποδείξεις ότι η Κόρι δολοφονήθηκε σκόπιμα, το Ισραηλινό δικαστήριο επιμένει να την θυματοποιεί ακόμη και μετά το θάνατο της. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κατοχή έχει διαστρεβλώσει το νομικό και δικαστικό σύστημα στο Ισραήλ και η έλλειψη λογοδοσίας για τη βία και παραβιάσεις έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα μίσους και της ατιμωρησίας» τονίζει στην ανακοίνωση της η PLO.

«Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο θάνατος της Rachel Corrie δεν είναι ένα ακόμη παράλογο περιστατικό. Η συνήθεια του Ισραήλ να κατηγορεί το θύματα του και να απαλλάσσει το ίδιο από κάθε ποινική ευθύνη δεν εφαρμόζεται αποκλειστικά στους Παλαιστίνιους αλλά έχει επεκταθεί και στους ακτιβιστές που είναι μέλη διεθνών οργανώσεων αλληλεγγύης» καταλήγει η ανακοίνωση.


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…