Newsroom

Newsroom

Οκτώ νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στη Νότια Κορέα

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση της στέγης ενός κτιρίου στην πόλη Τσοντζού της Νότιας Κορέας, ενώ περισσότεροι…

southkorea

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση της στέγης ενός κτιρίου στην πόλη Τσοντζού της Νότιας Κορέας, ενώ περισσότεροι από δέκα άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Τουλάχιστον 17 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ 58 άτομα φέρουν μικροτραυματισμούς.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 73 άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι 15 από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η Πυροσβεστική δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τμήμα της οροφής κατέρρευσε σε ξενοδοχειακό συγκρότημα, στη διάρκεια εκδήλωσης για πρωτοετείς φοιτητές.
 
Η στέγη του κτιρίου φαίνεται ότι δεν άντεξε το βάρος του χιονιού και κατέρρευσε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδος).

Εκατοντάδες φοιτητές ενός κολεγίου ξένων γλωσσών βρίσκονταν στο ορεινό θέρετρο. Πολλοί από αυτούς παρακολουθούσαν τη συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Ένας από τους φοιτητές είπε στο τηλεοπτικό κανάλι YTN ότι η στέγη άρχισε να υποχωρεί κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το βήμα του ομιλητή. «Ακολούθησε χάος και όλος ο κόσμος έτρεξε προς τις εξόδους, με φωνές και κλάματα» ανέφερε.

Διασώστες βρίσκονται στο σημείο, αλλά το χιόνι στην ορεινή περιοχή, καθυστερεί τις διαδικασίες διάσωσης. Τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή είχαν σημειωθεί χιονοπτώσεις και οι πυροσβέστες δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν το συγκρότημα.

Στις εικόνες που μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap διακρίνονται οι τραυματισμένοι φοιτητές που μεταφέρονται με φορεία αφού απεγκλωβίστηκαν. Η στέγη, μεγάλο μέρος της οποίας ήταν μεταλλικό, στρέβλωσε τελείως με την κατάρρευση. Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…