Newsroom

Newsroom

Telegraph: 50 δισ. ευρώ η τρύπα για τις τράπεζες της ευρωζώνης

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με μια νέα κεφαλαιακή μαύρη “τρύπα” της τάξεως των 50 δισ. ευρώ σύμφωνα με την…

bank 0

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με μια νέα κεφαλαιακή μαύρη “τρύπα” της τάξεως των 50 δισ. ευρώ σύμφωνα με την Telegraph.
H εφημερίδα επικαλείται τις εκτιμήσεις του Davide Serra, σύμβουλου της βρετανικής κυβέρνησης για τραπεζικά θέματα, ο οποίος προβλέπει πως τα φετινά stress test είναι πιθανό να αποκαλύψουν νέα προβλήματα για τις τράπεζες της ευρωζώνης.
Ο ίδιος υποστήριξε πως η Γερμανία έχει ένα από τα χειρότερα τραπεζικά συστήματα στον κόσμο και πως τρεις ή τέσσερις περιφερειακές Landesbanken είναι πιθανόν να τεθούν σε εκκαθάριση.
Προσθέτει ότι τράπεζες από την Πορτογαλία και την Ελλάδα είναι πιθανόν να χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια.
«Η χώρα από την οποία αναμένω τα χειρότερα νέα είναι αυτή που θεωρείται η ισχυρότερη. Περιμένω άσχημα νέα από τη Γερμανία. Τα γερμανικά Panzer είναι ανίκητα αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: έχουν ένα από τα χειρότερα τραπεζικά συστήματα. Αν είσαι ένας κορυφαίος μηχανικός στη Γερμανία θα εργαστείς στη Mercedes ή την BMW, δεν θα γίνεις τραπεζίτης», αναφέρει ο Davide Serra.
Η ΕΚΤ έχει προσλάβει περί τα 900 άτομα για να διεξάγουν τα stress test. Aυτοί δεν πρέπει να αποτύχουν, Αν το κάνουν θα θέσουν την δουλειά τους σε κίνδυνο. Άρα έχουν ένα ισχυρό κίνητρο προσθέτει.uro2day.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…