Newsroom

Newsroom

Η Ρωσία επιτίθεται στις ΗΠΑ με αφορμή την Ουκρανία

Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε η “ρωσική αρκούδα” αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο κάλεσε τις ΗΠΑ να…

kievo 2

Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε η “ρωσική αρκούδα” αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εκβιάζουν την Ουκρανία και να χρηματοδοτούν “τους αντάρτες”.

“Η Δύση πρέπει να σταματήσει τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό”, δήλωσε ένας σύμβουλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα από την ουκρανική εφημερίδα “Κομερσάντ”.

Ανέφερε  ως παράδειγμα μια συνάντηση της αμεριανίδας βοηθού υπουργού Εξωτερικών, Βικτώριας Νούλαντ τον Δεκέμβριο με τους ολιγάρχες που πρόσκεινται στην εξουσία.

“Καθ’ όσα γνωρίζουμε, απείλησε τους ολιγάρχες να τους βάλει σε μια αμερικανική μαύρη λίστα, αν ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεν παραχωρήσει την εξουσία στην αντιπολίτευση. Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το διεθνές δίκαιο”, συνέχισε.

Ο Γκλάζιεφ κατήγγειλε “μια απόπειρα πραξικοπήματος στην Ουκρανία” που το καθεστώς οφείλει, σύμφωνα με τον ίδιο, να καταπολεμήσει διά της ισχύος για να αποφύγει “το χάος”.

Ο ίδιος υπενθύμισε επίσης πως η Ρωσία, με τον ίδιο τρόπο όπως και οι ΗΠΑ, είναι “εγγυήτρια” της κυριαρχίας της Ουκρανίας μετά την παραίτηση αυτής της τελευταίας, το 1994, από τα πυρηνικά όπλα, και θα μπορούσε έτσι “να επέμβει σε συγκρούσεις αυτού του τύπου”, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Αυτό που κάνουν σήμερα οι Αμερικανοί με τρόπο μονομερή αποτελεί χονδροειδή παραβίαση αυτής της συμφωνίας”, υποστήριξε.

Πηγή real.gr

Κοργιαλάς για Σάττι: «Δεν πας να το παίξεις πανκιό από τα Εξάρχεια με ροζ βρακάκι στη Eurovision» (video)

Κοργιαλάς

Κοργιαλάς για Σάττι: «Δεν πας να το παίξεις πανκιό από τα Εξάρχεια με ροζ βρακάκι στη Eurovision» (video)

«Το τραγούδι δεν μου άρεσε καθόλου, είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που ποτέ δεν κατάλαβα τι…