Newsroom

Newsroom

Ηφαίστειο στην Ινδονησία σπέρνει τον πανικό (βίντεο)

Το ηφαίστειο Κελούντ εξερράγη την Πέμπτη το βράδυ στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο νέφος ηφαιστειακής στάχτης…

mount kelud

Το ηφαίστειο Κελούντ εξερράγη την Πέμπτη το βράδυ στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο νέφος ηφαιστειακής στάχτης να εξαπλωθεί σε απόσταση 17 χιλιόμετρων στις πόλεις Γιογκιακάρτα, Σουραμπάγια και Σόλο.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες πάνω από 76.000 λάνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους σε πέντε διαφορετικές πόλεις γύρω από το ηφαίστειο. Όπως μεταδίδει το CNN, τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δυο από εισνοή καπνού και ένα τρίτο άτομο που καταπλακώθηκε από τοίχο.

Σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο κατοικεί πληθυσμός 200.000 ανθρώπων με την κυβέρνηση να εξαγγέλλει προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα του ηφαιστείου και να αποκλείει την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην νήσο Σουμάτρα, όταν το ηφαίστειο Σιναμπουνγκ εξερράγη.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…