Newsroom

Newsroom

Έκαναν business στις πλάτες μεταναστών

Δικογραφία για υπόθεση δωροδοκίας τεσσάρων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών, που χρηματίζονταν προκειμένου να επισπεύδουν τις διαδικασίες…

diavatirio

Δικογραφία για υπόθεση δωροδοκίας τεσσάρων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών, που χρηματίζονταν προκειμένου να επισπεύδουν τις διαδικασίες πολιτογράφησης αλλοδαπών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας Αλβανός ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν υπό διερεύνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για να επισπεύδεται η διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδονται πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς.

Η χρηματική αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στα 200 ευρώ περίπου, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και άνω.

Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε ο εποπτεύων την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων περιήλθε έγγραφη αναφορά του υπουργείου Εσωτερικών, που επιβεβαίωνε τις αρχικές καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία παρατηρούνται αδικαιολόγητες προωθήσεις αιτημάτων αλλοδαπών, έναντι προγενεστέρων και εκφράζονταν αμφιβολίες για τη νομιμότητα των ενεργειών υπαλλήλων της.

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις – έρευνες στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας και σε οικία στο Ίλιον Αττικής, όπου διαμένει ο 44χρονος Αλβανός που λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος». 

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 αποδεικτικά κατάθεσης δικαιολογητικών – αιτημάτων αλλοδαπών στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, εκδοθείσες αποφάσεις αυτής, καθώς και διάφορα έγγραφα (δικαιολογητικά προς κατάθεση), υπηκόων Αλβανίας.

Ο 44χρονος ομολόγησε τη συμμετοχή του σε παράνομες πράξεις και ειδικότερα στο χρηματισμό τεσσάρων υπαλλήλων (ενός άνδρα και τριών γυναικών) της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. 

Από τις έρευνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατασχέθηκαν και ελήφθησαν αντίγραφα σχετικών επίμαχων φακέλων αλλοδαπών, που αφορούν στην πολιτογράφησή τους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…