Newsroom

Newsroom

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που συνελήφθη το Σάββατο στην διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και ο…

tourkos

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που συνελήφθη το Σάββατο στην διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη ενώπιον τακτικού ανακριτή.

Αθώοι κρίθηκαν οι 8 από τους 14 διαδηλωτές που συνελήφθησαν το Σάββατο στη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, ο εισαγγελέας δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες που χρέωσε η αστυνομία στους συλληφθέντες, ως εκ τούτου δεν ασκήθηκαν διώξεις. Οι κατηγορίες περιελάμβαναν από εμπρησμούς έως σωματικές βλάβες.

Παράλληλα, ένας ανήλικος που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος βάσει του νόμου για τα καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμος») παραπέμφθηκε σε εισαγγελέα ανηλίκων, ενώ ακόμη τρεις ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε ό,τι αφορά τον Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα, ο οποίος κατέρρευσε στην πλατεία Συντάγματος, εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων και έχοντας τραυματιστεί σε πλάτη και αυχένα, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του τακτικού ανακριτή στον οποίο παραπέμφθηκε χθες.

Ο Τούρκος υπήκοος συνελήφθη και κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης με την επιβαρυντική διάταξη του «κουκουλονόμου» (αν και στις φωτογραφίες δεν φαίνεται να φορά οτιδήποτε στο κεφάλι) και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…