Newsroom

Newsroom

Αυξήσεις διοδίων: Πώς ο Χρυσοχοΐδης αυτοτρολάρεται και μένει εκτεθειμένος

Νύχτα… πέρασε τις αυξήσεις στα διόδια προς τέρψιν μεγαλοεργολάβων ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αποτέλεσμα από την Τρίτη να…

Νύχτα… πέρασε τις αυξήσεις στα διόδια προς τέρψιν μεγαλοεργολάβων ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αποτέλεσμα από την Τρίτη να ισχύουν οι αυξημένες τιμές για όσους κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Όταν πριν από δύο μήνες άπαντες – πλην των Μέσων του εθνικού εργολάβου – κατηγορούσαν για τις επικείμενες αυξήσεις τον υπουργό που δεν διάβασε το μνημόνιο, ο ίδιος διερήγνυε τα ιμάτιά του ότι το νομοσχέδιο θα έφερνε μειώσεις στις τιμές των διοδίων, ενώ επεσήμανε πως τα αναπτυξιακά έργα που προωθεί στα εθνικά δίκτυα θα αποτελέσουν ανάχωμα στον εφιάλτη της ανεργίας.

«Δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων. Καμία απολύτως» υπογράμμιζε χαρακτηριστικά, από το βήμα της Βουλής. Όπως είχε επισημάνει τότε, η μοναδική αλλαγή στην σύμβαση με της παραχωρησιούχες εταιρείες, αποτελεί η εγκαθίδρυση αναλογικών υβριδικών διοδίων. «Και όπου ακόμα δεν υπάρχουν αναλογικά διόδια, θα λειτουργήσουν εκπτώσεις της τάξεως του 50%, ενώ θα προχωρήσει και το θέμα της λειτουργικότητας» διαμήνυσε εν συνεχεία.

Οι οδηγοί θα πληρώνουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις των σταθμών της Ελευσίνας και του Ισθμού, ενώ θα λειτουργήσουν και πλευρικοί σταθμοί διοδίων.

Οι οδηγοί θα καταβάλλουν 2,10 ευρώ ανά κατεύθυνση στην Ελευσίνα και 1,80 ευρώ στον Ισθμό (από Αθήνα προς Κόρινθο και αντίστροφα).

Το κόστος πλέον ανεβαίνει στα 4,20 ευρώ στην Ελευσίνα (από 3,20) και στα 3,60 ευρώ στον Ισθμό (από 3,20).

Παράλληλα θα τεθούν σε εφαρμογή και πλευρικοί σταθμοί στους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων.

Πάντως, η Ολύμπια Οδός ανακοίνωσε κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έωε 60% σε όσους προμηθευτούν τον πομποδέκτη (Ολύμπια PASS).

Και φυσικά δεν φτάνει αυτό… Σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «το Βήμα» κουνάει το δάχτυλο στους «τσαμπατζήδες», καθώς με άρθρο της ενημερώνει πως «Ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές καταγραφής της παράβασης μη καταβολής χρημάτων ως τέλος διοδίων θα λειτουργήσουν σε σταθμούς διοδίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «την Τετάρτη 5.2.2014 και από ώρα 00:01 θα πραγματοποιηθεί έναρξη λειτουργίας Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών προς βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής διοδίου τέλους σε Σταθμούς Διοδίων κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου».

Κλείνοντας, μας έχει μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα η ρήση του υπουργού στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. ««Άφησα όλη αυτήν τη σπέκουλα που έγινε όλες αυτές τις μέρες για τις αυξήσεις στα διόδια για να φανεί πού πάει το πράγμα. Σας άφησα να κάνετε λαϊκισμό, αλλά το ψέμα έχει κοντά πόδια».