Newsroom

Newsroom

Εισαγγελικό "ντου" στον δήμο Πύργου – Ψάχνουν σχέσεις με την εγκληματική οργάνωση

Του Μάκη Νοδάρου «Ντου» στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Ηλείας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το πρωί οι δικαστικές αρχές…

dimarxeio pyrgou 1

Του Μάκη Νοδάρου

«Ντου» στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Ηλείας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το πρωί οι δικαστικές αρχές και με την συνδρομή της αστυνομίας κατέσχεσαν μέρος του αρχείου της υπηρεσίας , στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις διασυνδέσεις που είχε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση η εξαμελής εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τελευταία στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές αρχές ζήτησαν εξηγήσεις από τους αρμόδιους για έγγραφο- συμφωνητικό  που σχετίζεται με την εκτέλεση αντιπλημμυρικού έργου από τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης εργολάβο και μεταφορέα απορριμμάτων Θεόδωρο Καράμπελα.

Το έγγραφο «φωτιά» βρέθηκε στο υλικό που κατέσχεσε η αστυνομία μετά από έρευνα στο σπίτι του εργολάβου και σύμφωνα με τις απόψεις των παραγόντων της δημοτικής αρχής του Πύργου , αυτό δεν είχε υπογραφεί . Όμως το αντίγραφο εγγράφου που βρέθηκε στο σπίτι του εργολάβου ήταν υπογεγραμμένο από αιρετό εκρπόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης . Αποτέλεσμα αυτής της εμπλοκής ήταν η κατάσχεση μέρους του αρχείου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου και η μεταφορά του στο δικαστικό μέγαρο.    

Για τα αντιπλημμυρικά έργα κόστους 600.000,  πολλά εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες ήταν «έργα -μαϊμούδες»,  ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Παναγιώτης Μεϊδάνης , εκτιμώντας το υλικό και τις σοβαρές καταγγελίες δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, πριν από μερικούς μήνες είχε διατάξει την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης . Ο δικαστικός λειτουργός είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων όπως απιστία και ψευδής βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος , παράβαση καθήκοντος κλπ σε βάρος τοπικών αιρετών παραγόντων του δήμου Πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

200 τόνοι σκουπιδιών βρέθηκαν στο δρυοδάσος της Φολόης !

Παράλληλα με την έρευνα και την κατάσχεση στο αρχείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου και μετά από δικαστική εντολή οι δασικές αρχές της Ηλείας , μετέβησαν χθες στο δρυοδάσος της Φολόης και με σκαπτικά μηχανήματα ανακάλυψαν πάνω από 200 τόνους απορριμμάτων . Τα σκουπίδια βρέθηκαν θαμμένα μέσα στο δάσος και σε έκταση που ανήκει σε έναν από τους έξι συλληφθέντες μέλος της εγκληματικής οργάνωσης .

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σκουπίδια είχαν μεταφερθεί από την Καλαμάτα και είχαν ταφεί στο συγκεκριμένο σημείο όπου πριν από μερικούς μήνες είχε συλληφθεί ο εργολάβος – εγκέφαλος του κυκλώματος να επιχειρεί να τα θάψει εκεί .  

Οι δασικές αρχές βρίσκονται στο στάδιο σχετικού πορίσματος που θα αποτυπώνει ολόκληρη την εικόνα της βιβλικής – όπως την χαρακτηρίζουν – καταστροφής του προστατευόμενου δρυοδάσους της Φολόης από την εγκληματική δράση του κυκλώματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο οροπέδιο της Φολόης έχουν εντοπιστεί συνολικά 18 σημεία ! όπου έχει γίνει ταφή απορριμμάτων.

Πηγή: apokalypseis.com

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…