Newsroom

Newsroom

Επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα, αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα του 2014

Σύμφωνα με έρευνα της Γραμμής Ζωής, τα τελευταία 2 χρόνια η πλειοψηφία των ηλικιωμένων   εκδηλώνουν φαινόμενα επισιτιστικής ανασφάλειας με…

ilikiomenoi 0

Σύμφωνα με έρευνα της Γραμμής Ζωής, τα τελευταία 2 χρόνια η πλειοψηφία των ηλικιωμένων   εκδηλώνουν φαινόμενα επισιτιστικής ανασφάλειας με την μορφή μέτριας ή σοβαρής πείνας η οποία επηρεάζει άμεσα τόσο την ψυχολογική όσο και την σωματική  τους υγεία, αν στερηθούν την παροχή επισιτιστικής βοήθειας.
Το 56% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα της Γραμμής Ζωής αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια  με σοβαρή  ύπαρξη πείνας.
Το 27% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα  αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια  και διαβιεί  με εντελώς ακατάλληλες «λύσεις» επιβαρύνοντας έτσι την γενικότερη υγεία τους.
Το 17% των συμμετεχόντων παρουσιάζει επισιτιστική ανασφάλεια, η οποία τους οδηγεί  στις περισσότερες περιπτώσεις  σε κατάθλιψη και πανικό για το μέλλον τους.
Το επισιτιστικό πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους» έδωσε ουσιαστική διέξοδο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ παράλληλα τους βοήθησε  να διατηρήσουν και κάποια ασφαλή διατροφικά πρότυπα και συνήθειες.
Καθημερινά όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι αδυνατούν να ικανοποιήσουν  τις πρωτογενείς ανάγκες τους και να ανταποκριθούν στις δαπάνες για την σίτισή τους.
Εκατοντάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Κοινωνική Υπηρεσία της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ από ηλικιωμένους, οι οποίοι στην κυριολεξία εκλιπαρούν  για λίγα τρόφιμα ή λίγο γάλα στην προσπάθειά τους  να ανακουφίσουν την ανασφάλεια και τον φόβο που εκ των πραγμάτων  συνοδεύει την ηλικία τους.
Το 62% από αυτούς τους ηλικιωμένους (που δεν ανήκουν σε αυτούς που εξυπηρετούνταν από το πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους») δήλωσαν ότι δεν έχουν καθόλου την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν σταθερά ποιότητα και επάρκεια στα γεύματά τους, ενώ το 32% έχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό περιορίσει τα βασικά είδη, αλλά και το μέγεθος των μερίδων τους. 
Παρόλα αυτά…έρχεται η ανάπτυξη…

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…