Newsroom

Newsroom

Συνήγορος Σακκά: Καμία παραβίαση των όρων αποφυλάκισης δεν έχει συντελεστεί

«Καμία παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά δεν έχει συντελεστεί» τονίζει στο UNFOLLOW η δικηγόρος του Μαρίνα Δαλιάνη.…

sakkas 0

«Καμία παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά δεν έχει συντελεστεί» τονίζει στο UNFOLLOW η δικηγόρος του Μαρίνα Δαλιάνη. «Ο Κώστας Σακκάς διαμένει μόνιμα στην οικία που έχει δηλωθεί. Το γεγονός ότι ένα βράδυ κοιμήθηκε σε φιλικό του σπίτι δεν ακυρώνει τα περί μόνιμης διαμονής του στην οικεία που έχει δηλωθεί» συμπληρώνει, κάνοντας λόγο για σαθρά επιχειρήματα που υποκρύπτουν σκοπιμότητες…

Στο νέο αφήγημα της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν ακυρώνονται μόνο οι θεσμοί. Το  νέο αφήγημα της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν περιορίζεται στον εξοστρακισμό κάθε ίχνους κράτους δικαίου. Στο νέο αφήγημα περιλαμβάνονται και προαναγγελίες συλλήψεων και δημόσια αποδοκιμασία της Δικαιοσύνης, καθώς δεν εμφανίζεται τόσο συνεργάσιμη όσο  εν προκειμένω θα επιθυμούσε  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί όμως από αυτούς, αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι» δήλωσε ο κ. Δένδιας στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έτεινε ευήκοα ώτα προς τον συντετριμμένο, μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, υπουργό Δημόσιας Τάξης. Κι ευθύς αμέσως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προέβη στην εκ νέου σύλληψη του Κώστα Σακκά για παραβίαση των  περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκισή του και ειδικότερα για την παραβίαση του περιοριστικού όρου της υποχρεωτικής διαμονής.

«Καμία παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά δεν έχει συντελεστεί» τονίζει στο UNFOLLOW η δικηγόρος του Μαρίνα Δαλιάνη. «Ο Κώστας Σακκάς διαμένει μόνιμα στην οικία που έχει δηλωθεί. Το γεγονός ότι ένα βράδυ κοιμήθηκε σε φιλικό του σπίτι δεν ακυρώνει τα περί μόνιμης διαμονής του στην οικεία που έχει δηλωθεί» επισημαίνει η κ. Δαλιάνη, κάνοντας λόγο για σαθρά επιχειρήματα που υποκρύπτουν σκοπιμότητες.

Ο Κώστας Σακκάς παρέμεινε προφυλακισμένος επί 31 μήνες χωρίς να δικαστεί. Προφυλακίστηκε στις 4-10-2010 για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. Στη συνέχεια, του απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες  για συναφείς υποθέσεις, με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του. Αν και ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προσωρινής κράτησης δεν επιτρεπόταν να υπερβεί τους 12 μήνες, όταν συμπληρώθηκε το χρονικό διάστημα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση  για ακόμη έξι μήνες. Χρόνος προφυλάκισης που παραβίαζε κάθε έννοια νομιμότητας και δικαίου. Αποφυλακίστηκε δε ύστερα από απεργία πείνας 38 ημερών που έθεσε τη ζωή του σε σοβαρό κίνδυνο, καθώς είχε υποστεί μεγάλη απώλεια βάρους. Σύμφωνα με το βούλευμα της αποφυλάκισής του, ο Κ. Σακκάς κατέβαλε εγγύηση 30.000 ευρώ (που συγκεντρώθηκε από αλληλέγγυους), του αφαιρέθηκαν όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα αλλά και από τον νομό Αττικής. Επίσης, στους όρους αποφυλάκισης περιλαμβανόταν και η υποχρέωση εμφάνισης μια φορά την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα, η υποχρεωτική διαμονή του στο σπίτι των γονιών του στον Πειραιά, ενώ του απαγορεύτηκε και οποιαδήποτε επικοινωνία με τους συγκατηγορούμενούς του.

Ο Κώστας Σακκάς ουδέποτε δικάστηκε, έχοντας περάσει 2 χρόνια και επτά μήνες μέσα στη φυλακή. Ωστόσο αυτό για την κυβέρνηση ουδεμία σημασία έχει καθώς για αυτήν είναι ένοχος. Για την κυβέρνηση, ο Σακκάς είναι αναρχικός και τρομοκράτης και αυτό μόνο μετράει.  Όταν είχε αποφυλακιστεί ο Κώστας Σακκάς ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είχε δηλώσει: «Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών είναι μια απάντηση σε όλους, που όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι η Πολιτεία είχε συμφέρον στη συνέχιση της προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου Κώστα Σακκά στις φυλακές». Όπως και επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά ότι κανένα συμφέρον δεν έχουν από την προφυλάκιση του. Ο εχθρός βρέθηκε και συνελήφθη εκ νέου. Κανένας λόγος ανησυχίας.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…