Newsroom

Newsroom

Mαρτυρία φοιτητή: "Είχα θολώσει από τα χτυπήματα"

Για αδικαιολόγητη αστυνομική βία, τραμπουκισμούς και σεξιστικά σχόλια, κάνουν λόγο οι μαρτυρίες των συλληφθέντων φοιτητών της ΑΡΕΝ που βγαίνουν σταδιακά…

aren

Για αδικαιολόγητη αστυνομική βία, τραμπουκισμούς και σεξιστικά σχόλια, κάνουν λόγο οι μαρτυρίες των συλληφθέντων φοιτητών της ΑΡΕΝ που βγαίνουν σταδιακά στο φως της δημοσιότητας και θέτουν εκ νέου ερωτήματα για τη δράση της αστυνομίας στην Ελλάδα.

Παρακάτω, δημοσιεύουμε τις δηλώσεις φοιτητή σε ρεπορτάζ της Μαρίας Λούκα:

“Ξεκινήσαμε το πρωί από το κτίριο της Νομικής Σχολής για να κάνουμε μια παρέμβαση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για τον πνιγμό των προσφύγων στο Φαρμακονήσι.

Κρατούσαμε ένα πανό που έγραφε “Άσυλο στους προσφυγές – Νομιμοποίηση των μεταναστών – Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος”. Φτάσαμε στο γραφείου του Υπουργού στην οδό Γενναδίου. Μια ομάδα ανέβηκε πάνω και κόλλησε αυτοκόλλητα στην πόρτα. Εμείς μείναμε κάτω και κρατούσαμε το πανό.

Ξαφνικά έφτασαν από διαφορετικά σημεία μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ και μας περικύκλωσαν, άρχισαν να πέφτουν πάνω μας. Εμείς στεκόμασταν εντελώς ειρηνικά και φωνάζαμε συνθήματα.

Για την ακρίβεια την ώρα που λέγαμε το σύνθημα “Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών”, έβγαλαν γκλοπ και άρχισαν να μας χτυπάνε και να μας τραβάνε. Δε θυμάμαι ακριβώς τι έγινε. Θυμάμαι ότι βρέθηκα σ’ ένα κεφαλοκλείδωμα, είχα σκύψει για να προστατεύσω το κεφάλι μου και βλέπω το γόνατο του αστυνομικού να έρχεται στη μύτη μου.

Έπεσα κάτω και μου έριξαν γροθιές στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Μετά με σέρνανε στο έδαφος και με κλωτσούσαν. Είχα θολώσει από τα χτυπήματα. Θυμάμαι ότι μετά σε μένα και άλλου δύο πέρασαν χειροπέδες. Εγώ φώναζα “Πονάω, θα μου σπάσεις το χέρι”. Μετά μας έβαλαν στα περιπολικά, μου πάτησαν το κεφάλι για να μπω μέσα και ένας μου τράβαγε τα μαλλιά. Στη ΓΑΔΑ μας πήγαν στον 6ο όροφο.

Ένα παιδί είχε χτυπήσει πιο σοβαρά στο κεφάλι , ζαλιζόταν και ζητήσαμε γιατρό. Ναι θα φέρουμε. Ποτέ δεν έφεραν. Εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια μας τραμπούκιζαν, μας φώναζαν κωλοτρυπίδια και διάφορα τέτοια. Στα κορίτσια έλεγαν συνέχεια σεξιστικά σχόλια. Τις τραβάγανε βίντεο στα πόδια. Ένας από εμάς που σπουδάζει νομική, τους εξηγούσε ότι αυτή η διαδικασία που ακολουθούν δεν είναι νόμιμη.

Τον έκλεισαν μόνο του σε μια αίθουσα κι ακούγαμε φωνές απ’ έξω. Μείναμε έτσι επί 3 ώρες σε άθλιες συνθήκες. Ούτε νερό δε δίνανε. Μετά τους περισσότερους μας άφησαν. Εμείς ούτε κουκούλες φορούσαμε, ούτε είχαμε κρυμμένα τα πρόσωπα μας, ούτε φθορές προκαλέσαμε, ούτε απειλήσαμε κανέναν. Ήταν όλα εντελώς αναίτια, γρήγορα και ξαφνικά”.

Διαβάστε περισσότερα: http://stokokkino.gr/article/5361/Marturia-foititi-Xeiropedes-kai-ksulo-…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…