Newsroom

Newsroom

Ο Σαμαράς σε ρόλο Μαυρογιαλούρου

Ως άλλος Μαυρογιαλούρος ο πρωθυπουργός στις σημερινές εξαγγελίες του από κοινού με τον υπουργό Εργασίας – ή ανεργίας – έταξε…

mavrogialouros

Ως άλλος Μαυρογιαλούρος ο πρωθυπουργός στις σημερινές εξαγγελίες του από κοινού με τον υπουργό Εργασίας – ή ανεργίας – έταξε μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων.

Το αρμόδιο υπουργείο αναλαμβάνει την υλοποίηση σχεδίου με τρεις πυλώνες για τη δημιουργία 440 χιλιάδων ευκαιριών απασχόλησης, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν δίνουμε “ασπιρίνες” στους ανέργους. Καταπολεμούμε την ανεργία με αναπτυξιακές δράσεις». 

Αυτό που πέρασε ωστόσο στα ψιλά, είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση περίμενε να κάνει τις εν λόγω εξαγγελίες – που είναι μόνο εξαγγελίες και όχι πράξεις – προεκλογικά, μήπως και καταφέρει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικής δαπάνης 4,4 δισ. ευρώ.

Οι δράσεις αυτές στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, το πρόγραμμα «εγγυήσεων για τη νεολαία» (Youth Guarantee) και την αξιοποίηση και των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014- 2020.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.