Newsroom

Newsroom

Προβόπουλος: Οι ειλικρινείς σήκωσαν δυσανάλογο βάρος της προσαρμογής

Συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα έδωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Μεταξύ άλλων αναφέρει: -Η δημοσιονομική προσαρμογή της…

provopoylos

Συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα έδωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.
Μεταξύ άλλων αναφέρει:
-Η δημοσιονομική προσαρμογή της τελευταίας τετραετίας στην Ελλάδα οδήγησε σε σημαντική επιβάρυνση των φορολογουμένων, ιδιαίτερα των ειλικρινών. Σε μία περίοδο μεγάλης και ταχείας πτώσης των εισοδημάτων καλούνται οι φορολογούμενοι να επωμισθούν ένα δυσανάλογα μεγάλο μέρος της προσπάθειας.
-«Δυστυχώς» δεν επετεύχθη μοντέλο προσαρμογής που θα βασιζόταν κυρίως σε μείωση των δαπανών και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Απαντώντας σε δηλώσεις και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων, ο κ. Προβόπουλος αποσαφηνίζει πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο αποδίδοντας τις όποιες «φωνές» περί «κουρέματος» σε «έλλειψη ενημέρωσης, ανευθυνότητα, ή δόλο».
-Όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης το 2014 μπορεί να «ακυρώσει» τα στοιχεία που στηρίζουν τις θετικές προβλέψεις για το ερχόμενο έτος.
-Η σταθεροποίηση που καταγράφεται είναι ακόμα εύθραυστη. Αποτελεί επομένως εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όσα έχουμε ήδη επιτύχει με τεράστιο κοινωνικό κόστος, να αποτραπούν οπισθοδρομήσεις και να σιγουρέψουμε την οικονομική προοπτική της χώρας.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως ύστερα από παραγγελία του επικεφαλής του Οικονομικού Εγκλήματος, Παν. Αθανασίου, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθούν ενδελεχώς οι τυχόν ποινικές ευθύνες του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της, όπως είναι τα μέλη της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων,αναφορικά με πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Proton Bank.

-Ο Αρχιερέας της τραπεζικής διαπλοκής

Τα τρία χρόνια της κρίσης αποκαλύφθηκαν πολλά για το ρόλο των τραπεζών. Από δάνεια εκατομμυρίων δίχως τις ανάλογες εξασφαλίσεις σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες, θαλλασοδάνεια σε ιερές μονές, μέχρι και το σκανδαλώδες να καλύπτουν τις μαύρες τρύπες που δημιούργησαν με κανονικές κλοπές από τα χρήματα των Ελλήνων. Κεντρικό ρόλο σε όλα αυτα παίζει η ΤτΕ. Ο στυλοβάτης δηλαδή του τραπεζικού συστήματος καθώς είναι υπεύθυνη για την εποπτεία των τραπεζών.
Ως κύριος υπεύθυνος σε όλα αυτά εμφανίζεται ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος
Σε μια σειρά από σκάνδαλα, όπως για παράδειγμα αυτό της Proton Bank, εμφανίζεται να “ξεπλένει” επιχειρηματίες και τραπεζίτες που ήταν υπεύθυνοι.
Συγκεκριμένα, όταν ο νόμος ακουμπήσει τα σκάνδαλα ο τραπεζίτης αναλαμβάνει να διαβεβαιώσει τις αρχές ότι τα πράγματα δεν έγιναν παράνομα, αλλά τηρήθηκαν οι αρχές λειτουργίας των τραπεζών.
Διαβάστε περισσότερα για τον διοικητής της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο στο HOT DOC 33.

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Κρήτη

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Στη Σούδα επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα