Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Η χώρα κατέρρευσε, οι τραπεζίτες όμως μείνανε όρθιοι

σε ιδιώτες μετόχους τραπεζών να ανακτήσουν άμεσα τις μετοχές τους σε τρέχουσες τιμές της αγοράς, δηλαδή εξευτελιστικά χαμηλότερες από τις αρχικά προβλεπόμενες, προκαλώντας ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

tsipras 25

«Καταπέλτης» ήταν στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα τραπεζικά σκάνδαλα, δίνοντας έμφαση τόσο στα «ύποπτα» δάνεια που παίρνουν υπερχρεωμένα (και όλως τυχαίως φιλοκυβερνητικά) ΜΜΕ, αλλά και στην προωθούμενη ρύθμιση που θα επιτρέψει σε ιδιώτες μετόχους τραπεζών να ανακτήσουν άμεσα τις μετοχές τους σε τρέχουσες τιμές της αγοράς, δηλαδή εξευτελιστικά χαμηλότερες από τις αρχικά προβλεπόμενες, προκαλώντας ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

«Δεν μπορείτε να αλλάξετε το νόμο και να ξαναδώσετε στους ιδιώτες ξανά τις τράπεζες προκαλώντας ζημία ύψους 25 δισ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  και ρώτησε αν θα υπάρξει έλεγχος και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών, και ειδικά προς επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα.

«Η χώρα κατέρρευσε, οι τραπεζίτες όμως μείνανε όρθιοι», κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «τρίγωνο της διαπλοκής» («τράπεζες – κόμματα εξουσίας – επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα»), το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία.

Την απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν την έδωσε φυσικά ο μονίμως απών από τη Βουλή πρωθυπουργός, αλλά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και υποστήριξε ότι  έχουν διεξαχθεί εκατοντάδες έλεγχοι στις συστημικές τράπεζες για να αναζητηθούν επισφάλειες.

«Η απάντησή σας δε με έκανε σοφότερο», σχολίασε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, που επεσήμανε πως ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών θυμίζει «πλιάτσικο».

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…