Newsroom

Newsroom

Βγήκε σε σύνταξη ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ με τις offshore

Συνταξιούχος φαίνεται ότι είναι από χθες ο γνωστός συνδικαλιστής και μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ρίζος Ρίζος,  όπως μεταδίδει…

dei 5

Συνταξιούχος φαίνεται ότι είναι από χθες ο γνωστός συνδικαλιστής και μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ρίζος Ρίζος,  όπως μεταδίδει το capital.gr. Πρόκειται για το συνδικαλιστή στον οποίο φέρεται να έχουν εντοπιστεί λογαριασμοί offshore εταιρειών με δικαιούχους τον ίδιο αλλά και τις κόρες του.

Ο γνωστός συνδικαλιστής φέρεται να υπέβαλλε αίτηση συνταξιοδότησης αιφνιδιαστικά, λίγες μόλις μέρες προτού γίνουν γνωστά τα ευρήματα της έρευνας της αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος και του προέδρου της, αντεισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρίζος είναι υπόδικος και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου. Τα αδικήματα αφορούν στις χορηγίες της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, ενώ εφόσον καταδικαστεί τότε βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινές που επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Να σημειωθεί ότι παρά τη δίωξη που έχει ασκηθεί στον κ. Ρίζο ο ίδιος είναι ελεύθερος με εγγύηση και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει διαδικασία πειθαρχικού παραπτώματος. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί υπεξαίρεση, η ποινή που προβλέπεται από τον κανονισμό της ΔΕΗ είναι απόλυση.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…