Newsroom

Newsroom

Εντάλματα σύλληψης για επισφαλή δάνεια του Τ.Τ. – Ποιους επιχειρηματίες συνέλαβαν, ποιους αναζητούν

Εντάλματα σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών που έχουν λάβει δάνεια με επισφάλειες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τραπεζικών που χορήγησαν τα εν…

tt

Εντάλματα σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών που έχουν λάβει δάνεια με επισφάλειες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τραπεζικών που χορήγησαν τα εν λόγω δάνεια αλλά κατά πάσα πιθανότητα και κατά μελών της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξέδωσε η Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη  Ράικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδοθεί δέκα εντάλματα σύλληψης. Ήδη αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη οι αστυνομικές αρχές έχουν μεταβεί σε σπίτια εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης. Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλλιπίδης, Κλέων Παπαδόπουλος, (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), ο επιχειρηματίας Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Έλληνας, ο Χ. Σιγανός (πρωην στέλεχος του ΤΤ) και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος  σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Πάντως, κύκλοι του Δημήτρη Κοντομηνά ανέφεραν στο tovima.gr: «Ο πρόεδρος του Alpha δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση. Δεν έχει λόγο να ανησυχεί  και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Tο δάνειο έχει ληφθεί σύμφωνα με τις τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία. Το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου. Μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υπάρξει κανονική ανακοίνωση».

Βάσει των πορισμάτων των αρμόδιων αρχών, τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θεωρούνται ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις και φέρονται να δόθηκαν από το 2006 έως το 2011. Συνολικά εκτιμώνται ότι η αξία τους αγγίζει τα 200 εκ. ευρώ.

Δύο σχετικά πορίσματα είχε στα χέρια της η Εισαγγελεας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου που οδήγησε στην επιτάχυνση της έρευνας.

Το πρώτο από την Τράπεζα της Ελλάδας, στο οποίο αναφέρονται οι επιχειρηματίες που έλαβαν δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις και την Αρχή καταπολέμησης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στο  πόρισμα της συγκεκριμένης Αρχής αναφέρονται δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων τις οποίες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνήψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009, για ποσά 7 εκ. ευρώ και 10 εκ. ευρώ αντίστοιχα, με εταιρεία συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία και της συζύγου του.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της Αρχής, φέρεται να χρηματοδότησε για δεύτερη φορά τρείς ακόμη εταιρείες των ίδιων επιχειρηματιών με ποσά συνολικού ύψους 2.385.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος της ζημιάς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μόνο από αυτά τα δάνεια υπολογίζεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ.

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν τα αδικήματα για απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ