Newsroom

Newsroom

Reuters: Ρατσιστικές θηριωδίες κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Δύο συγκλονιστικές ιστορίες μεταναστών που ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν άγρια στο κέντρο της Αθήνας, από άντρες οι οποίοι φορούσαν μαύρα και…

metanastes

Δύο συγκλονιστικές ιστορίες μεταναστών που ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν άγρια στο κέντρο της Αθήνας, από άντρες οι οποίοι φορούσαν μαύρα και κρατούσαν ελληνικές σημαίες περιγράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για τον 32χρονο Σομαλό μετανάστη Χασάν Μέκκι, και τον Αιγύπτιο Ουαλίντ Τάλεμπ. Ο πρώτος δέχθηκε επίθεση από άνδρες που κρατούσαν ελληνικές σημαίες στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι του χάραξαν το σχήμα Χ στην πλάτη, ενώ ο δεύτερος ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του και βρέθηκε δεμένος σε ένα δέντρο.

Όπως αναφέρει στο Reuters ο Χασάν Μέκκι περπατούσε με έναν φίλο του από τη Μαυριτανία στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο, όταν μοτοσικλετιστές με μαύρα πουκάμισα και ελληνικές σημαίες τους πλησίαζαν και άρχισαν να φωνάζουν: «Πήγαινε σπίτι σου, μαύρε». Οι άνδρες του επιτέθηκαν και τον έριξαν αναίσθητο με ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Όταν συνήλθε, ήταν καλυμμένος με αίμα. Αργότερα θα συνειδητοποιούσε ότι αυτοί που του επιτέθηκαν -και που εκτιμά ότι συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή- είχαν αφήσει στην πλάτη του χαρακιές που θύμιζαν ένα τεράστιο Χ.

«Δεν έχω τα κατάλληλα χαρτιά, οπότε δεν μπορώ να πάω πουθενά να ζητήσω βοήθεια» λέει ο Χασάν Μέκκι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Φοβάμαι, ίσως να με ακολουθούν και η ζωή μου να βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο» λέει ο 32χρονος.

Ο Ουαλίντ Τάλεμπ, ο Αιγύπτιος πρόσφυγας που ξυλοκοπήθηκε από φούρναρη στη Σαλαμίνα, διηγείται στο πρακτορείο Reuters τη δική του ιστορία.

Έχοντας δουλέψει για να καθαρίσει έναν φούρνο στη Σαλαμίνα, ο 29χρονος άνδρας πήγε να ζητήσει από το αφεντικό του τον μισθό που δικαιούτο.

Τότε ο φούρναρης μαζί με δύο άλλα άτομα έδεσαν μία μεταλλική αλυσίδα 8 μέτρων γύρω από τον λαιμό του Τάλεμπ και τον έσυραν σε έναν σταύλο. Εκεί, μαζί με έναν ακόμα άνδρα, τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν μέχρι να φτάσει στο σημείο να χάνει και να βρίσκει συνεχώς τις αισθήσεις του.

Μάλιστα όπως αναφέρει οι άνδρες έπιναν μπίρα, αναγκάζοντας και τον Τάλεμπ να πιει, κοροϊδεύοντάς τον επειδή είναι μουσουλμάνος. Μετά από 18 βασανιστικές ώρες, ο άνδρας κατάφερε να ξεφύγει από τους διώκτες του. Ωστόσο, με τίποτα δεν περίμενε τη συνέχεια.

Οι αρχές, αφού πρώτα του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αποφάσισαν να τεθεί υπό κράτηση επειδή δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα για να μένει στην Ελλάδα.

«Πήρα τηλέφωνο κάποιους ανθρώπους όσο ήμουν στη φυλακή και έμαθα ότι το αφεντικό μου είχε ήδη αφεθεί ελεύθερο» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «με χτύπησαν, με έκλεψαν και όλοι ήταν έξω από τη φυλακή, εκτός από μένα».


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων