Newsroom

Newsroom

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τα νοσοκομειακά απόβλητα

    Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τα νοσοκομειακά απόβλητα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης που ξεκινάει άμεσα. Σύμφωνα με…

 

 

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τα νοσοκομειακά απόβλητα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης που ξεκινάει άμεσα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα γίνεται διαχωρισμός στη Φυλή και τα μολυσματικά απόβλητα θα πηγαίνουν στον Αποτεφρωτηρα για τον οποίο θα υπάρξει διακανονισμός του χρέου με τα νοσοκομεία τα οποία χρωστάνε 4,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, με την εισαγγελική παραγγελία που πρόκειται να εκδοθεί θα μεταφέρουν οι δήμοι τα απόβλητα στη Φυλή και εκεί το κάθε νοσοκομείο θα έχει ορίσει τον εκπρόσωπό του για τα δικά του απόβλητα, ώστε να γίνεται η διαλογή μεταξύ αυτών που θα πηγαίνουν στον αποτεφρωτήρα και αυτών που πηγαίνουν για ταφή. Την όλη διαδικασία θα επιβλέπει ο επιθεωρητής της δημόσιας υγείας.

Όσον αφορά στους οδηγούς των απορριμματοφόρων οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν ευθύνη πάνω στο θέμα και δεσμεύτηκε ότι το κράτος δεν πρόκειται να τους αφήσει ακάλυπτους, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι, όπως έμαθε, αποσύρονται οι κατηγορίες.

Κοινωνικό τιμολόγιο και αιθαλομίχλη

Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε διευκρινίσεις για το θέμα του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ και της αιθαλομίχλης, λέγοντας ότι τα δύο συναρμόδια υπουργεία Υγείας και ΠΕΚΑ έχουν υπογράψει τη σχετική ΚΥΑ, η οποία είναι στη διαδικασία της έκδοσής της στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.      

«Αναλόγως της εξελίξεως του φαινομένου, δηλαδή αν τα μικρογραμμάρια είναι μεταξύ 76 και 100, μεταξύ 100 και 150 ή 150 και παραπάνω, υπάρχουν διαφόρων ειδών μέτρα τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί για την αντιμετώπιση. Παραδείγματος χάριν χθες είχαμε τη σύσταση. Η σύσταση είναι το πρώτο μέτρο έτσι ώστε να ειδοποιούμε τον κόσμο ότι “ξέρετε κάτι, αν μπορείτε κάποιοι από εσάς -μιλάμε πάντα για άσκοπη χρήση, δεν μιλάμε για κάποιον που δεν έχει άλλο θερμαντικό μέσο- να μην ανάβετε το τζάκι αυτές τις ημέρες”, τις μία δύο τρεις  ημέρες όπου υπάρχει το μετεωρολογικό φαινόμενο της αναστροφής, ώστε να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ατμόσφαιρα» δήλωσε.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, προϊούσης της εξελίξεως του φαινομένου, όταν περνάει τα 150 μικρογραμμάρια  ενεργοποιείται η διάταξη για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούμενους το κοινωνικό τιμολόγιο, έτσι ώστε να μπορούν να καίνε ρεύμα χωρίς να το πληρώνουν και έτσι να μην χρειάζεται να ανάβουν τζάκι ή σόμπες.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι η απόφαση αυτή είναι σε ισχύ από την Κυριακή.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…