Newsroom

Newsroom

Πλημμύρες στη Μεγάλη Βρετανία

Οι ισχυρές παλίρροιες, οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που προκάλεσε σήμερα εκτεταμένες…

bretania 0

Οι ισχυρές παλίρροιες, οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που προκάλεσε σήμερα εκτεταμένες πλημμύρες στις νοτιοδυτικές περιοχές της Αγγλίας, στην Ουαλία και τη Σκωτία, ενώ οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν στις ακτές.

Τεράστια κύματα σάρωσαν τα παράλια της χώρας και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε ντόπιους και τουρίστες ότι οι περίπατοι κατά μήκος της ακτογραμμής μπορεί να είναι «εξαιρετικά επικίνδυνοι».

Κοντά στο Πλίμουθ, στο Ντέβον (στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας) βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός νέου άνδρα ηλικίας 18 ετών που αγνοείται , όταν έφυγε από το σπίτι του για να τραβήξει φωτογραφίες από τις καταιγίδες.

Στο Μπέρι Πορτ, στα νότια της Ουαλίας, η αστυνομία διέταξε δεκάδες «περίεργους» που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την τρικυμιώδη θάλασσα να απομακρυνθούν από τις ακτές. Η παραθαλάσσια πόλη επλήγη σήμερα το πρωί από τεράστια κύματα και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 112 χιλιομέτρων την ώρα.

«Οι πολίτες θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο παραμένοντας εκεί» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, Ρον Καντ.

«Δε μπορούν να γνωρίζουν ό,τι κρύβεται σε αυτά τα κύματα. Η θάλασσα μεταφέρει πολλές πέτρες και χαλίκια και τα εκτοξεύει βίαια προς πάσα κατεύθυνση» είπε, προσθέτοντας ότι «πέτρες που ζυγίζουν έως και 50 κιλά» είχαν «καταλήξει στο χώρο στάθμευσης».

Προειδοποιήσεις για εκτεταμένες πλημμύρες εκδόθηκαν για τις κομητείες του Γκλάστεσιρ και του Ντόρσετ (στα νοτιοδυτικά της χώρας), όπως και για την Ουαλία, όπου οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προληπτικά.

Στη Βόρειο Ιρλανδία παράκτιες περιοχές πλημμύρισαν ενώ το Μπέλφαστ απέφυγε σχετικά τον κίνδυνο.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ανάγκασαν την κυβέρνηση να συγκαλέσει την κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων «Κόμπρα». Η Μεγάλη Βρετανία πλήττεται τις τελευταίες εβδομάδες από ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί επίσης στη Βρετάνη στο βορειοδυτικά της Γαλλίας, όπου πολλά διαμερίσματα ήρθαν αντιμέτωπα με ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…