Newsroom

Newsroom

Ο Αραφάτ δεν πέθανε από δηλητηρίαση, λένε Ρώσοι επιστήμονες

Ρώσοι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα από τα λείψανα του Γιασέρ Αραφάτ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιστορικός Παλαιστίνιος ηγέτης πέθανε…

arafat 1

Ρώσοι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα από τα λείψανα του Γιασέρ Αραφάτ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιστορικός Παλαιστίνιος ηγέτης πέθανε από φυσιολογικά αίτια και όχι από δηλητηρίαση με ραδιενεργό πολώνιο.

Ο Γιασέρ Αραφάτ «πέθανε από φυσιολογικά αίτια και όχι από δηλητηρίαση» δήλωσε την Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Ούιμπα, διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Βιολογικών Αναλύσεων, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τα συμπεράσματα των Ρώσων ειδικών συμφωνούν με αυτά των Γάλλων συναδέλφων τους, όχι όμως και των Ελβετών.

Γάλλοι και Ελβετοί ερευνητές που εξέτασαν δείγματα από τα λείψανο του Αραφάτ εντόπισαν το ίδιο υψηλό ποσοστό ραδιενεργού πολωνίου, όμως κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Για τους Γάλλους αυτό το υψηλό ποσοστό δεν οφείλεται σε δηλητηρίαση αλλά μπορεί να εξηγηθεί από την παρουσία ενός φυσικού ραδιενεργού αερίου, του ραδονίου, στο περιβάλλον.

Η χήρα του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Σούχα Αραφάτ έχει ήδη δηλώσει ότι αμφισβητεί τα αποτελέσματα των Γάλλων ειδικών σχετικά με τον θάνατο του συζύγου της το 2004.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…