Newsroom

Newsroom

Ο Κέρι εξέφρασε την λύπη του στο Δελχί για την σύλληψη της Ινδής διπλωματικού

Tη λύπη εξέφρασε του o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε Ινδό κυβερνητικό αξιωματούχο για το διπλωματικό επεισόδιο που…

keri 0

Tη λύπη εξέφρασε του o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε Ινδό κυβερνητικό αξιωματούχο για το διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε από την σύλληψη την περασμένη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη μιας ινδής διπλωμάτη, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Κέρι τηλεφώνησε στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας της Ινδίας (Σιβσανκάρ) Μενόν και κατά «τη συνομιλία τους, του εξέφρασε την λύπη του», την «ανησυχία του» και την πρόθεσή του «να μην επιτρέψουμε αυτό το ατυχές επεισόδιο να επηρεάσει την στενή και ζωτική μας σχέση με την Ινδία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε χαρακτηρίσει «ευαίσθητη» την υπόθεση αυτή σχετικά με την σύλληψη στις 12 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη της Ινδής αναπληρώτριας γενικής προξένου Ντεβιάνι Χομπραγκάντε.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζέι Κάρνεϊ είχε διαβεβαιώσει ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ινδίας, οι οποίες χαρακτηρίζονται, όπως είχε σημειώσει, από μια «βαθιά» φιλία.

«Οι ΗΠΑ και η Ινδία έχουν μια μεγάλη και βαθιά φιλία και αυτό το επεισόδιο δεν αντικατοπτρίζει τις στενές σχέσεις που χαρακτηρίζονται από έναν αμοιβαίο σεβασμό» μεταξύ των δύο χωρών, είχε σημειώσει.

«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα για πολλούς στην Ινδία και εξετάζουμε τι συνέβη κατά την σύλληψη αυτή για να βεβαιωθούμε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες», πρόσθεσε ο Κάρνεϊ, παραπέμποντας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η σύλληψη στις 12 Δεκεμβρίου της ινδής αναπληρώτριας γενικής προξένου στη Νέα Υόρκη Ντεβιάνι Χομπραγκάντε τη στιγμή που άφηνε τα παιδιά της στο σχολείο κι η κράτησή της επί 48, ώρες στη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο, προκάλεσε την οργή της ινδικής κυβέρνησης η οποία έλαβε αντίμετρα σε βάρος αμερικανών διπλωματών στην Ινδία.

Η ινδή διπλωμάτης περιέγραψε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο έστειλε σε συναδέλφους της ότι ξέσπασε σε κλάματα όταν της πέρασαν χειροπέδες και όταν υπέστη σωματικό έλεγχο, ενώ πρόσθεσε ότι μάταια επικαλείτο τη διπλωματική της ασυλία στους αμερικανούς αστυνομικούς για να σταματήσουν τη σωματική έρευνα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…