Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε το συνέδριο και το… ξεκαθάρισμα στη ΔΗΜΑΡ

Με ένα ακόμη “όχι” σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με παρόντες αρκετούς “Παπανδρεικούς” και με… ξένα σώματα, όσους πήγαν στο…

koybelhs

Με ένα ακόμη “όχι” σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με παρόντες αρκετούς “Παπανδρεικούς” και με… ξένα σώματα, όσους πήγαν στο Ακροπόλ και στους “58” ξεκίνησε το 2ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με τον Φώτη Κουβέλα να θέτει ως στόχο να γίνει το κόμμα “ο προοδευτικός, δημοκρατικός πόλος”.

«Ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. Ή θα έχει στο επίκεντρό του τα ζητήματα των πολλών, της κοινωνίας και της νέας γενιάς ή θα καταντήσει συμπλήρωμα της Δεξιάς» είπε ρητά ο πρόεδρος του κόμματος, ανοίγοντας με την ομιλία του τις εργασίες του Συνεδρίου.

Επιτέθηκε ακόμη εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ” λαϊκιστική Αριστερά που επαγγέλλεται την επιστροφή στο χθες” ενώ επισήμανε οτι “η πολιτική ζωή της χώρας κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε αδιέξοδες πολιτικές και σε μια τεχνητή πόλωση – καρικατούρα του δικομματισμού”.

Σε οτι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης είπε οτι “η μη αποδοχή της πρότασης να συμπλεύσουμε με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του τρίτου πόλου δεν προκύπτει από μια λογική περιχαράκωσης. Προκύπτει από την ανάγκη και την επιλογή μας η πολιτική συμπαράταξη να έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο”.

Εξαπέλυσε ακόμη πυρά στη κυβέρνηση λέγοντας πως “δεν συμμεριζόμαστε το αφήγημα της επιτυχίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Πιστεύουμε μάλιστα ότι συνιστά αυτοπαγίδευση της κυβέρνησης αφού έτσι ενθαρρύνεται και η τρόικα για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής”.

Αιτιολογώντας την επιλογή να μετέχει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως «δεν καθίσαμε στη βολική και ευρύχωρη θέση της αντιπολίτευσης, δεν μείναμε στην άκρη κάνοντας πως δεν ακούμε, όταν αυτό που χρειαζόταν η χώρα ήταν η άμεση παρέμβαση για την αποτροπή του εκτροχιασμού και της χρεοκοπίας».

Σε ότι αφορά στις ευρωεκλογές, πρότεινε «το συνέδριό μας να αποφασίσει τη σύνδεση του κόμματος με την ομάδα «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» στην οποία θα ενταχθεί στη συνέχεια με την εκπροσώπηση που θα επιτύχουμε στις εκλογές», όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

 

Στο συνέδριο του κόμματος παρευρίσκεται εκ μέρους της Βουλής ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ενώ θα χαιρετίσουν ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Μεταξύ άλλων στο συνέδριο παρευρίσκονται οι κ.κ. Πάνος Μπεγλίτης, Ηλίας Μόσιαλος, Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η άλλη άποψη επιθυμεί δίαυλο επικοινωνίας με την «Κίνηση των 58» χωρίς αποκλεισμούς και αποτελείται από τα προβεβλημένα στελέχη όπως ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος, o βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ στα σημεία έχει συμφωνήσει μαζί τους και ο ΠΑΣΟΚογενής Βασίλης Οικονόμου.

 

Πάντως, στο Συνέδριο ειναι εμφανές οτι οι ο Γ. Λυκούδης, ο Α. Παπαδόπουλος κι ο Γρ. Ψαριανός αποτελούν “ξένα σώματα”. Αναμένεται οτι κανείς τους δεν θα ειναι υποψήφιος για τη νέα Κ.Ε. ενώ μάλλον θεωρείται βέβαιο οτι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος δεν θα συνεχίσει ως εκπρόσωπος Τύπου.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…