Newsroom

Newsroom

Ούτε απάντησε ο Αλμούνια, ούτε είναι ασφαλείς οι καταθέσεις

Η διάψευση του Χοακίν Αλμούνια της πληροφορίας πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ δεν είναι ασφαλείς, διαψεύδεται εκ νέου…

Η διάψευση του Χοακίν Αλμούνια της πληροφορίας πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ δεν είναι ασφαλείς, διαψεύδεται εκ νέου από τον Νίκο Χουντή. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ευρωβουλευτής στον Κώστα Βαξεβάνη και το Hot Doc Radio, “τέθηκε ένα πολύ σαφές ερώτημα: Πάτε κάτω από τις 100.000 ευρώ; Η πρώτη απάντηση του κ. Αλμούνια αναφέρεται σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο διαμορφώθηκε μετά την Κυπριακή κρίση και που λέει πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι ασφαλείς. Όμως επίσης, ο ίδιος στην απάντηση που μου έδωσε αναφέρει κατά λέξη, πως κάθε κράτος έχει την εξουσία να αποφασίσει αν θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα καταμερισμού των επιβαρύνσεων”.

Αυτό, με άλλα λόγια, σημαίνει ότι όταν υπάρχει πρόβλημα στις τράπεζες, στο οποίο δεν θα πληρώνει το Δημόσιο και θα πηγαίνει στο κρατικό χρέος, θα ακολουθηθεί το σχήμα της Κύπρου, όπου θα αρχίσουν να ζητάνε τις ευθύνες των μετόχων, των ομολογιούχων και των καταθέσεων πάνω από το ασφαλισμένο όριο, το οποίο όμως κάθε κράτος θα έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει, στο βωμό των “πρόσθετων μέτρων”.

Μάλιστα, ο κ. Χουντής απάντησε με επιστολή στον Χοακίν Αλμούνια, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Σας στέλνω την επιστολή αυτή που αφορά στη δήλωση του εκπροσώπου τύπου σας κ. Κολομπανί (την οποία ακόμη αναμένουμε,) σχετικά με την απάντησή σας για τα στοιχεία καταμερισμού των επιβαρύνσεων που απεικονίζονται στην ανακοίνωση 2013/C 216/01.

Σας ζητώ, εάν επιθυμείτε, να αλλάξετε την απάντηση που μου δώσατε στην ερώτησή μου εάν «έχει τη δυνατότητα ένα κράτος μέλος να προβεί σε πρόσθετα μέτρα, όπως η καταβολή εισφοράς (φορολογίας) από κατόχους ασφαλισμένων καταθέσεων, προς όφελος της κεφαλαιακής ενίσχυσης μίας τράπεζας, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή “δεν θα απαιτεί” τέτοιου είδους επιβαρύνσεις».

Σας υπενθυμίζω ότι η επίσημη απάντησή σας αναφέρει μεταξύ άλλων, το ουσιώδες ότι, «κάθε κράτος μέλος έχει την εξουσία να αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα καταμερισμού των επιβαρύνσεων».

Είμαι σίγουρος ότι θα έχω το συντομότερο δυνατό την απάντησή σας».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…