Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Η μόνη συνταγή που γνωρίζει η κυβέρνηση είναι η σκληρή λιτότητα

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη βήμα της Κεντρικής…

tsipras 3

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε συγκεκριμένα ότι η «ενδοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά έχει αποθρασύνει την τρόικα», που εκβιάζει πλέον «ανοιχτά και ευθέως τους δανειολήπτες».

«Το διευθυντήριο βρυχάται μπροστά στην υποταχτική, μοιραία και άβουλη κυβέρνηση Σαμαρά», υπογράμμισε, προειδοποιώντας πως «αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να φτάσει την υποταγή μέχρι τους πλειστηριασμούς, στην πραγματικότητα θα δώσει το πράσινο φως όχι μόνο για να αλλάξουν χέρια οι ιδιοκτησίες αλλά για να αλλάξει χέρια η οικονομία και η χώρα ολόκληρη».

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «μετά το καταστροφικό για τα δημόσια ταμεία και τους μικροομολογιούχους PSI», ετοιμάζεται τώρα για ένα ακόμη «έγκλημα», που δεν είναι άλλο από «το πέρας του κύκλου της εσωτερικής υποτίμησης, της εκποίησης της ιδιωτικής περιουσίας, της εκποίησης των χρεοκοπημένων τραπεζών και της μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους με εξευτελιστικές αμοιβές εργασίας και τρομακτικά ποσοστά ανεργίας».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «αποκαλυπτική» τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, καθώς όπως είπε, αναδείχθηκε «η γύμνια και την ένδεια των επιχειρημάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η αμηχανία τους μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής τους».

Εκτίμησε μάλιστα ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε χθες «ούτως ή άλλως δε προβλέπεται να εκτελεσθεί ως έχει», αλλά να αναθεωρηθεί με νέα μέτρα όταν θα συμφωνηθεί με τη τρόικα πόσο μεγάλο είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2014.

«Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι δε θα προλάβουν να τον αναθεωρήσουν αυτοί. Θα τον αναθεωρήσουμε εμείς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προς όφελος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων και των αγροτών», πρόσθεσε.

«Λιτότητα και καταστολή το δόγμα της κυβέρνησης»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η μόνη συνταγή που γνωρίζει η κυβέρνηση είναι η σκληρή λιτότητα για τους πολίτες και η σκληρή καταστολή και ποινικοποίηση των αντιστάσεων.

«Το περίφημο «success story» των κυρίων Σαμαρά- Βενιζέλου είναι το πλαστό πλεόνασμα σε μία χώρα που έχει έλλειμμα κοινωνικό, έλλειμμα δημοκρατίας», ανέφερε, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» και «αυταρχισμό και αστυνομική βία» εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Προχτές μόλις, έστειλαν τα ΜΑΤ εναντίον των 15χρονων μαθητών που διαδήλωναν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Υπουργοί  απειλούν απεργούς -όπως ο κύριος Γεωργιάδης τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ.  Διώκουν πρυτάνεις, όπως ο κύριος Αρβανιτόπουλος τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών», παρατήρησε.

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «μαγειρεύει» διάφορα εκλογικά συστήματα και εκλογικά σενάρια, με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2014.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει τις ευρωεκλογές ούτως ώστε να συμπέσουν με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για πολύ φτηνό τέχνασμα το οποίο μόνο το φόβο τους μπροστά στην εκλογική ήττα αποδεικνύει. Διότι γνωρίζουν ότι οι ευρωεκλογές που θα προηγηθούν του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις του μνημονίου. Και δε θέλουν να πάνε σε δεύτερο γύρο περιφερειακών με την ήττα των ευρωεκλογών στο κεφάλι», σημείωσε.

Δημοκρατικό προσκλητήριο

Απηύθυνε δε «πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας» προκειμένου να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το πρόγραμμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας μέσα από έναν ευρύ διάλογο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συμπαράταξης ευρύτερων δυνάμεων «που θα φέρει τη μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές».

«Μαέστρος τη κινδυνολογίας ο κ. Σαμαράς»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε όμως δριμεία κριτική και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «μαέστρο τη κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου».

«Τον άκουσα χθες τον κ. Σαμαρά να επαίρεται διότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, παρότι εμείς, δήθεν, κάναμε  ό,τι μπορούσαμε γι’ αυτό. Και αναρωτήθηκα: δεν γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί;», διερωτήθηκε.

Παρέπεμψε μάλιστα στην προεκλογική καμπάνια του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όταν «το μόνο προεκλογικό επιχείρημα του κου Σαμαρά ήταν ο φόβος της χρεοκοπίας».

«Διακινούσε παντού τη μαύρη προπαγάνδα, ως δίλημμα: ΝΔ ή χρεοκοπία και ΝΔ ή δραχμή. Ήταν αυτή η τρομοκρατία που εξώθησε απλούς πολίτες να βάζουν τα λεφτά τους σε σεντούκια και την ολιγαρχία σε μια πρωτοφανή πτήση κεφαλαίων στο εξωτερικό. Με αυτήν τη χωρίς όρια ανευθυνότητα του μακιαβελικού: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ο κ. Σαμαράς αποσταθεροποίησε, ακόμη πιο πολύ, αυτό που υποτίθεται ότι κόπτονταν να περισώσει», τόνισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει:

«Έχει, άραγε, ξεχάσει ο κ. Σαμαράς τον απροκάλυπτο και ανεύθυνο λαϊκισμό του, όταν χρησιμοποιούσε μικρά παιδιά σε διαφημίσεις, που με την απέραντη αθωότητά τους προέβαλαν σε όλους μας το φόβο τους, ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ;».

«Άθλιες συκοφαντίες για τους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ»

Σχολιάζοντας χθεσινή αναφορά του κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «άθλιες συκοφαντίες» σε βάρος των συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας ψέμα τον ισχυρισμό ότι το «αδελφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία Die Linke δεν θέλει το κούρεμα του χρέους και αρνείται τη συζήτηση για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστρέβλωση από αυτήν. Αν υπάρχει ένα κόμμα με διαρκείς παρεμβάσεις στη Γερμανική Βουλή υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων, αυτό ήταν το Die Linke», σημείωσε.

«Αυτοί είναι οι δικοί μας σύμμαχοι. Και είμαστε περήφανοι για αυτό. Οι δικοί σας ποιοι είναι κ. Σαμαρά; Η κ. Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε και ο κ. Ρεν. Όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ως παρία. Αλλά φαίνεται τόσο πολύ τους έχει πειράξει η υποστήριξη της ευρωπαϊκής αριστεράς στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό, που οργανώνουν άθλιες συκοφαντίες και διαρροές, σαν αυτή που αφορούσε τη πρόεδρο της GUE, τη Γκάμπι Τζίμερ», συμπλήρωσε.

Στόχος η μεγάλη αλλαγή της Ευρώπης

Αναφερόμενος τέλος στο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που ξεκινά τη Παρασκευή στη Μαδρίτη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μεγάλη αλλαγή της Ευρώπης» και η ρήξη με την νεοφιλελεύθερη πολιτική που οδήγησε την Ευρώπη στην μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση.

«Η αριστερά μπορεί. Με την πολιτική της και τις συμμαχίες της μπορεί να σταματήσει αυτή την δηλητηριώδη πολιτική που εξαθλιώνει τις κοινωνίες και συνθλίβει τους δημοκρατικούς θεσμούς», κατέληξε.

 

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.