Newsroom

Newsroom

Σε εξέλιξη η συγκεντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Συνταγμα ενάντια στον Προϋπολογισμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος που πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την ψήφιση…

gsee

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος που πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2014.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
«Η ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του 2014 που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων και στηρίζεται σε αντιαναπτυξιακές λογικές, φορομπηχτικές πολιτικές σκληρής λιτότητας, ανακυκλώνει την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση, επιδιώκοντας να κτίσει δημοσιονομικό πλεόνασμα πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.»
» Η Κυβέρνηση συνεχίζει κατ΄εντολήν των δανειστών να κρατά κλειστά τ΄αυτιά της στην κραυγή αγωνίας των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, των ανασφάλιστων εργαζομένων, εκείνων που εργάζονται χωρίς να αμείβονται, των συνταξιούχων που προσπαθούν να ζήσουν με πενιχρές συντάξεις, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας που γονατίζει από τα χαράτσια και την φοροεπιδρομή, μη μπορώντας να καλύψει πλέον ούτε τις βασικές της ανάγκες.»
» Η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας τον αγώνα της για να μπει οριστικό τέλος σε αυτές τις βάρβαρες και καταστροφικές πολιτικές, αποφάσισε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού στις 18.00 στην Πλατεία Συντάγματος.»
» Απαίτηση όλων είναι να σταματήσει η Κυβέρνηση εδώ και τώρα να μας θεωρεί λογιστικά «νούμερα» στους υπολογισμούς της. Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας και να μπει τέλος στον Γολγοθά των μέτρων και την καθημερινή σταύρωση των Ελλήνων.»
» Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέα χαράτσια, νέες περικοπές σε συντάξεις, για άρση των πλειστηριασμών. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας, για νέα μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν περισσότερο και θα δυσκολέψουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, επειδή κάποιοι είναι ή εμφανίζονται να είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις πληγές του δημοσιονομικού προβλήματος.»
» Εάν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσία στην πατρίδα να πιάσουν τους φοροδιαφεύγοντες, όσους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, εκείνους που έδιωξαν 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις off-shore εταιρίες, καθώς και τους εκλεκτούς τους που ακόμα και σήμερα μένουν στο απυρόβλητο».
«Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βάλουμε φραγμό στις απαράδεκτες μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα» καταλήγει η ΓΣΕΕ.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
«Με τον προϋπολογισμό του 2014, που κατέθεσε η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
«Ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, να εξαφανίσουν κοινωνικούς τομείς και υπηρεσίες, να επιβάλουν ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα, πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα στην πλήρη φτωχοποίηση».
«Είναι χαρακτηριστικό» συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ «ότι το σύνολο των πρωτογενών δαπανών, αυτών που αφορούν σε Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, μισθούς, συντάξεις κ.ά. διαμορφώνεται στα 41,9 δισ. ευρώ (από 44,8 δισ. ευρώ το 2013), με μείωση 6,4%. Οι δαπάνες, για κοινωνικά επιδόματα, παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των ΟΤΑ, θα περικοπούν περαιτέρω κατά 3,1 δισ. ευρώ».
«Οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι οφείλουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, να συγκροτήσουμε ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης και της Τρόικα» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…