Newsroom

Newsroom

Λακέρδα, Φτώχεια και Μνημόνιο: Επεισόδιο 1

2013. Η οικογένεια Κάτσικα κατοικεί στο Παγκράτι. Ο πάτερ φαμίλιας, Χριστόδουλος, ταξιτζής και δεξιών φρονημάτων συνδικαλιστής, σε μία- παραδόξως επιτυχημένη-…

lakerda 1

2013. Η οικογένεια Κάτσικα κατοικεί στο Παγκράτι. Ο πάτερ φαμίλιας, Χριστόδουλος, ταξιτζής και δεξιών φρονημάτων συνδικαλιστής, σε μία- παραδόξως επιτυχημένη- επαγγελματική του κίνηση, αποφάσισε να βγει στη σύνταξη λίγο πριν η Τρόικα αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης. Η σύζυγός του Φεβρωνία, πτυχιούχος της Παντείου αλλά ειδικευμένη στις μπάμιες τις κοκκινιστές και εν γένει στα λαδερά, βρίσκεται στα όρια της παραφροσύνης από τη διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της οικογένειας και την επί διετία αδυναμία, του μοναχογιού τους Ερμόλαου, να βρει εργασία.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΩΤΟ
«Το Πετρέλαιο»

Ο Χριστόδουλος έτρωγε ξανόρεχτα. Μάσαγε την κάθε μπουκιά καμμιά δεκαριά φορές πριν καταφέρει να την καταπιεί. Η Φεβρωνία το χε κάνει πάλι το θαύμα της. Του είχε κάνει τα νεύρα κρόσσια από το τίποτα! «Καλημέρα» της έλεγε;; «Πώς τα κανε έτσι ο ξεφτίλας ο Αντωνάκης σου» του απαντούσε! «Τι ώρα είναι» τη ρωτούσε; «Ώρα να ξεκουμπιστεί ο συφοριασμένος σου» του αντιγύριζε! Αυτή τη φορά είχαν γίνει μαλλιά κουβάρια για το πετρέλαιο!

Φεβρωνία:
Δε μου λες; Τί θα κάνουμε φέτος με πετρέλαιο;

Χριστόδουλος:
Τι πετρέλαιο; 

Φεβρωνία (στραβομουτσουνιάζοντας):
Για εντριβή! Χριστόδουλε τα νεύρα μου δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση! Κανόνισε την πορεία σου!

Χριστόδουλος (πειραγμένος αλλά με καταφανή πρόθεση να αποφύγει το σαματά):
Γιατί εκνευρίζεσαι βρε Φεβρωνίτσα μου; 

Φεβρωνία:
Γιατί φροντίζεις εσύ γι’ αυτό Χριστόδουλε! Ξαναρωτώ: Τι θα γίνει με το πετρέλαιο; Πώς στην ευχή θα ζεσταθούμε φέτος;

Χριστόδουλος: 
Κάτσε να πιάσουν τα κρύα βρε γυναίκα! Ακόμα σκάει ο τζίτζικας! 30 βαθμούς έχει έξω! Να, χθες ακόμα, κείνη η τσαπερδόνα- η κόρη της Ευθαλίας στον τέταρτο- κυκλοφορούσε με τα κοντοβράκια!

Φεβρωνία:
Την τσαπερδόνα την είδες, τα σκουπίδια που κόντεψαν να αυτοανακυκλωθούν δεν τα πήρε το μάτι σου να τα πάρεις να τα πας στο σκουπιδοτενεκέ!

Χριστόδουλος (προσπαθώντας να διατηρήσει την ηρεμία του) : 
Αποφάσισε για τι πράγμα προτιμάς να τσακωθούμε Φεβρωνία! Για τα σκουπίδια ή για το πετρέλαιο;

Φεβρωνία (με ακόμα πιο ξινισμένο ύφος):
Φθηνό χιούμορ Χριστόδουλε! Θα επιλέξω όμως το πετρέλαιο. Ακούω λύση. Στη συνέλευση της πολυκατοικίας- την οποία χρόνια τώρα αποφεύγεις επιμελώς να τιμήσεις με την παρουσία σου- οι ένοικοι αποφάσισαν να βάλουν από 500 ευρώ ο καθένας. Γι’ αρχή. 

Χριστόδουλος (αναστατωμένος- σχεδόν εξοργισμένος):
Πόσα;;;; Βενζινάδικο θ’ αγοράσουμε;; Ρε πάτε καλά;;

Φεβρωνία:
Ενδεχομένως να μην έχεις ενημερωθεί αλλά η Τρόικα, επειδή τον υπολήπτεται πολύ τον πρωθυπουργό σου, του έτριψε στα μούτρα ένα μεγαλόπρεπο ΟΧΙ! Αρνούνται να μειώσουν το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης! Κατά συνέπεια, θα φεσωθείς εσύ την αύξηση!

Χριστόδουλος (εις διπλούν αναστατωμένος):
Για να καταλάβω, οι υπόλοιποι συμφώνησαν;; Θα δώσει ο Μενέλαος που χρωστά σε όποιον αναπνέει, 500 ευρώ για πετρέλαιο;; Θα «σκάσει» 500 ευρώ η κυρά-Ευλαμπία που της κουβαλήθηκε στο σπίτι, όλη η οικογένεια του γιου της; To ξέρεις ότι το έκλεισε το ζαχαροπλαστείο το παιδί; Έμπαινε μέσα κάθε μέρα που πέρναγε.. Και είχε δάνεια.. 100.000 ευρώ είχε δανειστεί για να κάνει ανακαίνιση και να ανανεώσει τον εξοπλισμό..

Φεβρωνία:
Εγώ το ξέρω Χριστόδουλε!! Τον Αντωνάκη να πάρεις τηλέφωνο να του το πεις, που παλεύει να «βελτιώσει» την υπόσχεση Γ.Α.Π για έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια! Ανά πολυκατοικία, κι αυτό αν μας χρωστά ο θεός χρόνια!

Χριστόδουλος (έτοιμος και αυτός πλέον για καβγά):
Έτσι που τα κανε το ΠΑΣΟΚ, τι περιμένεις δηλαδή;; Πού να τα βρει τα λεφτά; 

Φεβρωνία:
Τι λες βρε ανόητε άνθρωπε; Αν έπρεπε να του πω εγώ πού να βρει τα λεφτά, θα κυβερνούσα, δε θα μάνταρα τις κάλτσες σου! Και αυτές τις ανοησίες με το ΠΑΣΟΚ μην τις πεις παραέξω. Θα σε πάρουν στο ψιλό! Οι δικοί σου οι ρεμπεσκέδες δεν κυβέρνησαν; 

Χριστόδουλος (αναχαιτισμένος αλλά ακόμα μάχιμος):
Δε θα βάλω στο ίδιο καλάθι τα 5 χρόνια του Κωστάκη μας, με όλα τα χρόνια που ξεκοκάλιζε το κράτος, η πράσινη ακρίδα! 

Φεβρωνία (με τόνο κοροϊδευτικό):
Ο Κωστακής! Το παιδί το άμαθο. Ο Κώτσος μας που τον «έπιασαν κότσο» και τον έβαλαν με τα ζόρια να κυβερνήσει! Και δεν μου λες; Αφού τα έκανε όπως τα έκανε το ΠΑΣΟΚ, γιατί τώρα ο δικός σου κυβερνά μαζί του; Τους συγχώρεσε; Τέτοια μεγαλοψυχία δεν του την είχα!

Χριστόδουλος (με καταφανή δυσαρέσκεια για την τροπή που έπαιρνε η συζήτηση):
Για τη σωτηρία της πατρίδας Φεβρωνίαααα! Για να σου σκάει η Τρόικα, ντάγκα-ντάγκα, τις δόσεις και να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις!

Φεβρωνία (με περιφρόνηση): 
Αχχχ καημένε Χριστόδουλε! Κουκιά τρως ρεβίθια μαρτυράς! Μόλις το 1,6% των δόσεων καταλήγουν στον κρατικό προϋπολογισμό! Για τόκους και χρεολύσια πάνε! Από την μία τσέπη μπαίνουν, από την άλλη βγαίνουν! Αυτά τα γραφικά τα λέει μόνο ο Μπουμπούκος και δεν καταφέρνει να πείσει ούτε την Ευγενία! Και άκου και τ’ άλλο: αν ο ψευτοκαλαματιανός είχε πει και κανα «ΟΧΙ», η Μέρκελ δε θα κόταγε να μας πετάξει έξω από το ευρώ!

Χριστόδουλος:
Μωρ’ τι μας λες; Θα σε σκιαζόταν; 

Φεβρωνία (περισσότερο φουρκισμένη):
Δε θα σκιαζόταν εμένα! Την κατάρρευση της ευρωζώνης θα σκιαζόταν!

Χριστόδουλος (γελώντας ειρωνικά):
Αυτά σου λέει ο Tσίπρας;;; Καλά, καλά! Βγάλτε τον και μετά να σε δω! Ουτ’ απ’ όξω απ’ την ευρωζώνη δε θα σ’ αφήνουν να περνάς! 

Φεβρωνία (εν εξάλλω):
Χριστόδουλε λες βλακείες! Είσαι αδαής και ανόητος! Λέγε τι θα κάνουμε με το πετρέλαιο!

συνεχίζεται..

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι