Newsroom

Newsroom

Μέρκελ και Ολάντ σε τρυφερές στιγμές παίρνουν πρωινό στο κρεβάτι

Mε ένα εξαιρετικά τολμηρό εξώφυλλο κυκλοφορούν η γαλλική Le Monde και το γερμανικό περιοδικό Zeit Magazin. Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά…

Mε ένα εξαιρετικά τολμηρό εξώφυλλο κυκλοφορούν η γαλλική Le Monde και το γερμανικό περιοδικό Zeit Magazin. Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ απολαμβάνουν σε τρυφερές στιγμές το πρωινό τους στο κρεβάτι, ενώ σε εσωτερική φωτογραφία εμφανίζονται αγκαλιασμένοι μπροστά στο τζάκι.

Δεν πρόκειται φυσικά για τη γερμανίδα Καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο αλλά για σωσίες τους. «ICH LIEBE DICH (moi non plus)», «Σ’ ΑΓΑΠΩ (εγώ όχι πια)», είναι η φράση που συνοδεύει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στο γαλλικό εξώφυλλο της κοινής, ειδικής έκδοσης των δύο περιοδικών για τις γαλλογερμανικές σχέσεις που αδιαμφισβήτητα διανύουν περίοδο ύφεσης…

Ο Ολάντ έχοντας αγκαλιά τη Μέρκελ της δίνει ένα κρουασάν στο στόμα, ενώ το τραπέζι συμπληρώνεται από πρέτζελ, πορτοκαλάδα και φρούτα. Το λιτό τραπέζι σύμφωνα με αναλυτές παραπέμπει στην γερμανικής προέλευσης πολιτική της λιτότητας που έχει επικρατήσει και κατάφερε να υπερκεράσει τις γαλλικές φωνές για αλλαγή ρότας.

Το μενού δεν εξαντλείται εκεί αλλά περιέχει και κάτι άλλο… Ένα κινητό βυθισμένο σε ποτήρι. 

Προφανώς το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου που φροντίζει να το βυθίσει σε ένα ποτήρι νερό ενδεχομένως για να… ξεφύγει από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA).

«Για τους αναγνώστες η Ευρώπη είναι βαρετή, όπως και η Γαλλία και η Γερμανία. Έτσι θέλαμε ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, ένα εξώφυλλο που να σας κάνει να θέλετε να ανοίξετε το περιοδικό, και το οποίο διεγείρει την περιέργεια» δήλωσε η Μαρί Πιερ Λανελόνκ, αρχισυντάκτρια του «Μ» με την οποία επικοινώνησε η γαλλική έκδοση της Huffington Post.