Newsroom

Newsroom

Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο Γιώργος Ρουπακιάς- τη Δευτέρα η απολογία του

Στον ανακριτή για δεύτερη φορά οδηγήθηκε σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη σχέση του με τη…

Στον ανακριτή για δεύτερη φορά οδηγήθηκε σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί και οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Μετά τη σύλληψη του ο Γ. Ρουπακιάς είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, την οποία είχε περιγράψει ως “χαλαρή”. Ωστόσο τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες από το φονικό, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Ρουπακιά.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κατηγορείται μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στο μεταξύ την ώρα που έβγαινε από το ανακριτικό γραφείο για να μπει στην κλούβα που θα τον μετέφερε ξανά στις φυλακές του Μαλανδρίνου, έξω από το κτίριο, περίμενε η μητέρα του η οποία πλησίασε την κλούβα και φώναξε: Μόνο ο Θεός θα πει την αλήθεια. Μόνο ο Θεός.

Αστυνομικοί την απομάκρυναν και στη συνέχεια η ηλικιωμένη γυναίκα κατέρρευσε από την ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όλο το υλικό που συνέλεξαν οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται ενεργή συμμετοχή του Ρουπακια στην δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αξιολογούνται καταθέσεις που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έχει εμπλακεί και σε άλλες «επιχειρήσεις της ΧΑ».


Ρουπακιάς: «Η γυναίκα μου τα έκανε μαντάρα»


Η απολογία του Γιώργου Ρουπακιά – «βρισκόμουν σε άμυνα»