Newsroom

Newsroom

Ούτε στη λίστα με τα αναζητούμενα κορίτσια της Ιντερπολ η μικρή Μαρία

Δεν συγκαταλέγεται στην παγκόσμια λίστα της Ιντερπολ με τα αναζητούμενα παιδιά η μικρή Μαρία, που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά…

Δεν συγκαταλέγεται στην παγκόσμια λίστα της Ιντερπολ με τα αναζητούμενα παιδιά η μικρή Μαρία, που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, σύμφωνα με την επίσημη απάντηση που έδωσε η διεθνής αστυνομία στην ΕΛ.ΑΣ. Το έγγραφο της Ιντερπόλ βασίσθηκε στη σύγκριση του DNA της πεντάχρονης με τη σχετική λίστα με γενετικό υλικό για περίπου 610 αγνοούμενα πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έχει στη διάθεσή της η Διεθνής Αστυνομία.

Η νέα είδηση οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να επικεντρώνουν τις έρευνές τους στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας παιδιών και παράνομων υιοθεσιών στη Βουλγαρία.

Και αυτό διότι τα κυκλώματα υιοθεσίας, σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές, δρουν όλο και πιο συχνά μετά και το άνοιγμα των συνόρων λόγω της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κοριτσάκι αναμένεται να εξετάσει από ειδήμονα ανθρωπολόγο, ο οποίος ενδεχομένως να μπορέσει να συνδράμει στις έρευνες για τον προσδιορισμό της χώρας προέλευσης της Μαρίας.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…