Newsroom

Newsroom

Προς… μερική αποκλιμάκωση το μέτωπο στην Παιδεία

Συνάντηση με εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) είχε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Σύμφωνα…

Συνάντηση με εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) είχε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Σύμφωνα με τα όσα διαφαίνονται εντός των ημερών αναμένεται να ανοίξει το ΕΚΠΑ, καθώς η μικτή επιτροπή πανεπιστημιακών και διοικητικών που συναντήθηκε με τον υπουργό, έλαβε τη δέσμευση ότι δεν απολυθεί κανένας υπάλληλος.

«Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση» δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης. Τόνισε επίσης ότι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και επανέλαβε ότι βούληση της Συγκλήτου είναι να λειτουργήσει άμεσα.

Αναφορικά με το θέμα της μοριοδότησης τονίστηκε πως οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα έχουν ένα αρνητικό πρόσημο στη μοριοδότησή τους έναντι εκείνων που απογράφηκαν.

Πιο συγκρατημένοι στο Μετσόβειο

Σε άλλη μία γενική συνέλευση, αυτή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα τεθούν το πρωί της Πέμπτης οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τα θέματα της διαθεσιμότητας.

Όπως είπε ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Σίμος Σιμόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον υπουργό Παιδείας το απόγευμα της Τετάρτης, «είχαμε μια λεπτομερή συζήτηση για τα θέματα της διαθεσιμότητας». «Υπάρχουν τρόποι για να βρεθεί λύση» πρόσθεσε ο κ. Σιμόπουλος και πρόσθεσε ότι έλαβε δεσμεύσεις ότι η λύση αυτή θα βρεθεί.

Συμφωνούν ότι… διαφωνούν στο Αριστοτέλειο

«Ειδικά για το ΑΠΘ, οι έγγραφες προτάσεις του υπουργού Παιδείας, όπως είναι διατυπωμένες, δεν επιλύουν κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα και για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η εκ νέου συνάντηση επιτροπής της Συγκλήτου με τον υπουργό Παιδείας» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύγκλητος του Αριστοτελείου.

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Ektakti Epikairotita 0

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Οι δράστες τους έριξαν στο έδαφος και τους ξυλοκοπούσαν με μανία, ενώ φεύγοντας πήραν τις…

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι σε έναν άβουλο Μητσοτάκη

MHTSO ERDOGAN

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι σε έναν άβουλο Μητσοτάκη

Να εγκαταλείψει την «άκρως επικίνδυνη για τη χώρα μας, υποχωρητική απέναντι στην Τουρκία, πολιτική της»…