Newsroom

Newsroom

Αντ. Σαμαράς: "Ελαφρότητα" η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Η προκήρυξη εκλογών θα αποσταθεροποιήσει την οικονομία ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, εκτιμώντας ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να προχωρήσει…

Η προκήρυξη εκλογών θα αποσταθεροποιήσει την οικονομία ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, εκτιμώντας ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στις κάλπες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα παραμείνει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ντόρα Μπακογιάννη σε περίπτωση που «αποκηρύξει» το μνημόνιο. Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, υποστήριξε ότι ο ίδιος, ως σημερινός πρόεδρος της ΝΔ σηκώνει μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του λόγω της απόφασής του προκατόχου να μην μιλήσει. Κάλεσε δε, τον πρώην πρωθυπουργό να αλλάξει αυτή του την απόφαση.
Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega “Ανατροπή”, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι “άμεσα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει εκλογές και θα είναι και αφύσικο να κάνει εκλογές, καθώς το Δεκέμβριο έχει πρώτον προϋπολογισμό, δεύτερον την τρίτη δόση του δανείου, τρίτον την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρώ ότι θα είναι πάρα πολύ μεγάλη ελαφρότητα εκ μέρους του, να δεχτεί την πιθανότητα να σκάσουν στα χέρια του τεράστια προβλήματα της οικονομίας, την ώρα που θα έχει εκλογές. Και αυτό, μου επιτρέπετε να πω, ότι θα είναι και αποσταθεροποιητικό”.
Σχετικά με το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ίδιος ζήτησε “πολιτικοποίηση”, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου το κομματικοποίησε. “Ψηφίζοντας Καλλικράτη φώναξε τα μεγάλα ονόματα, δεν του βγήκε και άλλαξε στρατηγική. Αν έλεγα ότι οι εκλογές δεν είναι πολιτικές θα έβγαινε να πει ότι ο κόσμος μου δίνει άφεση αμαρτιών σε θετικό αποτέλεσμα”.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα ζητήσει εκλογές και σημείωσε: “Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου για να πω από πριν και να εκβιάσω τον κόσμο και να τον παγιδέψω και να τον κάνω όμηρο από πριν μετά τις εκλογές. Εγώ ένα μήνυμα έχω: πρέπει να αλλάξει την πολιτική του και θα δείτε ότι θα την αλλάξει την πολιτική του”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και για την άνοδο που παρουσιάζουν τα σπρεντ τις τελευταίες ημέρες.”Όταν εγώ μίλησα για αλλαγή πολιτικής τα σπρεντ πηγαίναν μια χαρά. Όταν μίλησε ο Παπανδρέου ανέβηκαν. Να λοιπόν ποιος αποσταθεροποιεί τη χώρα”, ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης χρέους και με αφορμή της δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου έκανε λόγο για “πελώριο πολιτικό ζήτημα , το οποίο φωτογραφίζει ένα κυβερνητικό χάος, για να μη σας πω ότι φωτογραφίζει μία κυβερνητική σχιζοφρένεια, πολιτική σχιζοφρένεια”. Ανέφερε δε, ότι ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να αποπέμψει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό “παράθυρο” συνεργασίας με την Ντόρα Μπακογιάννη υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτή θα…αποτάξει το μνημόνιο. “Εγώ πιστεύω ότι όποιος ψήφισε το μνημόνιο θα το κουβαλάει μαζί του μέχρι το τέλος. Εάν πει ότι εγώ βλέπω το λάθος μου και πιστεύω σε μια άλλη πολιτική όπως είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, δεν έχω πρόβλημα με τον οποιονδήποτε και την κα Μπακογιάννη”, σημείωσε.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την μεταξύ τους κόντρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι θα παραμείνει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος. “Το ότι λέει αυτά τα πράγματα και πιστεύει ότι κάνει κακό εμένα δεν με ενοχλεί. Παραμένει γιατί εγώ πιστεύω στην ιστορία, υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας, εγώ υπήρξα και υπουργός του. Το να πούμε ξαφνικά ότι παύεις να είσαι στο χώρο αυτό τιμώμενο πρόσωπο θα ήταν μικροπρέπεια”.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στον Κώστα Καραμανλή και τα σενάρια επιστροφής του σημείωσε: “Πήρα στην πλάτη μου ένα βάρος στους ώμους μου, περισσότερο από εκείνο που αναλογούσε. Σας το υπενόησα και προηγουμένως. Ο κ. Καραμανλής αυτή τη στιγμή έχει αποφασίσει ο ίδιος ότι δεν θέλει να μιλήσει, γι΄ αυτό και είναι βαρύτερο το βάρος στις δικές μου πλάτες. Από εκεί και πέρα ο Καραμανλής οδήγησε επιτυχώς τη Νέα Δημοκρατία πολλές φορές σε μεγάλες νίκες, είναι μέσα στην παράταξη, είναι βουλευτής, είναι φίλος μου, έχει αυτό το πρόβλημα, είναι δικό του πρόβλημα, δεν είναι δικό μου και εμείς προχωράμε”.

Για τις εξεταστικές επιτροπές, ανέφερε ότι θα ζητήσει εξεταστική για το μνημόνιο σε περίπτωση που ο Γ. Παπανδρέου επιμείνει να ζητά εξεταστική για την οικονομία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν καλύπτει κανέναν και κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι καλύπτει τον κ. Σημίτη.
http://www.enet.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…