Newsroom

Newsroom

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κανοε καγιάκ ανοιχτής θάλασσας πάει… Βάρκιζα

Στην Βάρκιζα από 11 έως 13 Οκτώβρη 2013 διοργανώνεται ο 14ος από τους 17 συνολικά αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κανοέ…

Στην Βάρκιζα από 11 έως 13 Οκτώβρη 2013 διοργανώνεται ο 14ος από τους 17 συνολικά αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κανοέ Καγιάκ Ανοικτής Θάλασσας, γνωστό ως OCEAN PADDLER WORLD SERIES, με σκοπό να αναδειχθεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις 16 Δεκεμβρίου μετά τον τελευταίο αγώνα στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, της χώρας που γέννησε αυτό το άθλημα πρίν 20 χρόνια και που έχει εξαιρετική αποδοχή σε Ευρώπη, Αμερική και Ωκεανία.

Ο αγώνας το Σάββατο θα έχει απόσταση 20 χιλιόμετρα (12 μίλια), ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρσυ ο νικητής του αγώνα, Νοτιοαφρικανός Jasper Mocke ολοκλήρωσε την διαδρομή σε 1:19:41 δηλαδή με μία μέση ωριαία ταχύτητα 10 μιλίων την ώρα. Η μάχη μάλιστα για την πρωτιά κερδήθηκε στα τελευταία μέτρα, αφού ο δεύτερος Dane Sloss απο την Αυστραλία τερμάτισε μόλις 13 δευτερόλεπτα μετά. Οι 10 πρώτοι νικητές τόσο στις κατηγορίες ανδρών, όσο και των γυναικών μοιράστηκαν συνολικά χρηματικά έπαθλα 8.000€, καθώς και πάρα πολλά δώρα που είχαν προσφερθεί στην διοργάνωση.

Τόσο την Παρασκευή, όσο και την Κυριακή διεξάγονται προκριματικοί και μικρός τελικός. Υπάρχουν και πολλές Ελληνικές συμμετοχές στον αγώνα, και κυρίως του Μιχάλη Παπασάββα, από τον ΕΝΟΑιγυπτιωτών ο οποίος θα προσπαθήσει να βρεθεί εντός της πρώτης εξάδας του αγώνα, τίποτα δεν αποκλείεται δε, μιάς και ο Μιχάλης βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Ο Ναυτικός Ομιλος Βάρης Βάρκιζας διοργανώνει κάθε χρόνο τον Παγκόσμιο αυτό αγώνα, ήδη δε υπάρχει η υποδομή για την διάδοση του αθλήματος, το οποίο σύντομα θα καταταγεί στα Ολυμπιακά αθλήματα, ταιριάζει δε απόλυτα στην χώρα μας που είναι κατ’ εξοχήν ναυτική χώρα, το δε κόστος αυτού του αθλήματος είναι πάρα πολύ χαμηλό.

Μετά την τελετή απονομής του αγώνα το Σάββατο βράδυ από τις 19:30 έως τις 21:30 θα επακολουθήσει δωρεάν ανοικτή συναυλία του μουσικού συγκροτήματος Mellios & Balkana Mama στην παραλία της Βάρκιζας στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒΒ.

Ο ΝΑΟΒΒ σας περιμένει να δοκιμάσετε το άθλημα αυτό στις εγκαταστάσεις του στην Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, μπορείτε δε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα και τους αγώνες κανοέ ωκεανού στις ιστοσελίδες : www.naovv.gr και www.aegeanrace.gr .

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…