Newsroom

Newsroom

Η προφητική δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου για την ΕΕ και τη Γερμανία (βίντεο)

Σε μια προφητική δήλωση είχε προχωρήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου 18 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής…

papandreou

Σε μια προφητική δήλωση είχε προχωρήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου 18 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών. Ο τότε πρωθυπουργός είχε προβλέψει την αποδυνάμωση των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων προς όφελος ενός ευρωπαϊκού διευθυντηρίου με επικεφαλής την ενοποιημένη Γερμανία.

«Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων. Συμφερόντων, το λέγω, ρητά… δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα. Σας λέγω όμως ότι εδώ…υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο…», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

18 χρόνια μετά τα λόγια του μοιάζουν να ναι βγαλμένα απο το παρόν. Ένα παρόν σκοτεινό, και δυσβάσταχτο για τους έλληνες πολίτες.

Πηγή iefimerida.gr

Δείτε το βίντεο