Newsroom

Newsroom

Rendez-vous στο Παρίσι

Ο Γ. Παπανδρέου, μετά το Βερολίνο, θα επισκεφθεί το Παρίσι για να συναντήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στις…

Ο Γ. Παπανδρέου, μετά το Βερολίνο, θα επισκεφθεί το Παρίσι για να συναντήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στις παραμονές της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ζώνης του ευρώ, την 11η Μαρτίου.

Η 10η Μαρτίου φαίνεται ως η πιθανότερη ημερομηνία μετάβασης του Έλληνα πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα, οπότε αναμένεται να παρουσιάσει στον κ. Σαρκοζί τις ελληνικές θέσεις με παρόμοιο τρόπο, με αυτόν που χρησιμοποίησε στη συνάντηση του με τη γερμανίδα Καγκελάριο, κυρία Άνγκελα Μέρκελ, επιδιώκοντας να πετύχει δύο στόχους: πρώτον, να προλάβει διαλυτικά φαινόμενα και, δεύτερον, να επιταχύνει το κυβερνητικό έργο, ώστε να πάει με περισσότερα διαπραγματευτικά χαρτιά στις Βρυξέλλες.

Όσο πλησιάζει η ενδιάμεση Σύνοδος Κορυφής – οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου – ανοίγουν όλο και περισσότερα χαρτιά για τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρώπη σχετικά με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Ο Επίτροπος Όλι Ρεν γνωστοποίησε ότι στο τραπέζι βρίσκεται  εκτός από την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων και το ζήτημα της μείωσης των επιτοκίων, θέμα άμεσου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και την Ιρλανδία, ενώ παράλληλα αλλαγές θα υπάρξουν και στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.