Newsroom

Newsroom

Δήλωση του Γιάννη Ραγκούση για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας

Χθες  διεξήχθη και ολοκληρώθηκε με υποδειγματικό  τρόπο η εκλογική διαδικασία για  την ανάδειξη των περιφερειαρχών και δημάρχων της χώρας. Η διαδικασία ήταν απολύτως εύρυθμη και…

RagusisΧθες  διεξήχθη και ολοκληρώθηκε με υποδειγματικό  τρόπο η εκλογική διαδικασία για  την ανάδειξη των περιφερειαρχών και δημάρχων της χώρας. Η διαδικασία ήταν απολύτως εύρυθμη και ομαλή. Ακόμη και τα συνήθη διαδικαστικά προβλήματα ήταν εξαιρετικά περιορισμένα. Η διαπίστωση αυτή καθίσταται ακόμη πιο αξιοσημείωτη δεδομένου ότι είχαμε το πραγματικά δύσκολο έργο μιας καθ΄ ολοκληρίαν νέας διαδικασίας.

    – 13 αιρετές περιφέρειες
    – 325 ισχυροί δήμοι
    – ένα νέο εντελώς διαφορετικό σύστημα σταυροδοσίας

Όλα αυτά έγιναν δυνατά με τέτοια επιχειρησιακή αρτιότητα  χάρις στη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι δούλεψαν με επαγγελματισμό και αίσθηση ευθύνης.

Στελέχη του υπουργείου, των Δήμων και των Νομαρχιών, των Πρωτοδικείων, δικαστικοί  λειτουργοί και δικαστικοί αντιπρόσωποι, μέλη των σωμάτων ασφαλείας, μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Τους αξίζουν τα συγχαρητήρια και η αναγνώριση όλων μας.

Όπως διαπιστώσατε χθες  είχαμε, μια εξαιρετικά γρήγορη  αλλά και όπως αποδείχτηκε έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής, τόσο τα στελέχη του Υπουργείου, της αναδόχου εταιρείας όσο και των δικαστικών αντιπροσώπων  που εξασφάλισαν αυτή την κρίσιμη υπηρεσία της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών. Μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του πρώτου  γύρου προχωρούμε όπου αυτό είναι αναγκαίο στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή.

Για τον πρωθυπουργό  και την Κυβέρνηση, το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτών έκλεισε οριστικά χθες το βράδυ. Για εμάς, την εβδομάδα αυτή, υπάρχουν πλέον μόνον οι αρχές και οι αξίες του Καλλικράτη  οι γνώσεις, τα προσόντα και η αποφασιστικότητα των υποψηφίων να κάνουν πράξη αυτές τις αρχές και τις  αξίες και βεβαίως επ΄ αυτών στο τέλος βέβαια η τελική ετυμηγορία των πολιτών την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Τέλος, το σημαντικό  είναι ότι η χώρα , όπως ακριβώς επιδιώξαμε, απομακρύνθηκε οριστικά, χάρη στη σοφή ψήφο του Ελληνικού λαού, από μια δραματική περιπέτεια πολιτικής αστάθειας  στην οποία κινδύνευε να την οδηγήσει η εθνικά ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…