Newsroom

Newsroom

Αδιέξοδο κυβέρνησης-μεταναστών

Επείγουσα η ανάγκη μεταφοράς των απεργών πείνας στα νοσοκομεία λέει ο γιατρός που τους παρακολουθεί. Αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν την…

Επείγουσα η ανάγκη μεταφοράς των απεργών πείνας στα νοσοκομεία λέει ο γιατρός που τους παρακολουθεί. Αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν την απεργία πείνας οι μετανάστες.
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε στο κτίριο της ΓΣΕΕ η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας, Γ. Ραγκούση και Ανδ. Λοβέρδου, με εκπροσώπους των μεταναστών που πραγματοποιούν απεργία πείνας στο μέγαρο Υπατία. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι μετανάστες μετά το πέρας της συνάντησης, αποφάσισαν ομόφωνα να παραμείνουν στο κτίριο και να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να νομιμοποιηθούν απορρίπτοντας την πρόταση της κυβέρνησης για «καθεστώς ανοχής».
Μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν έγιναν δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών πρότεινε να δοθεί 6μηνη άδεια παραμονής στους μετανάστες, μετά την καταγραφή τους από την Αστυνομία και να επανεξεταστεί το θέμα τους αργότερα. Πρόκειται για την γνωστή θέση που έχει εκφράσει εδώ και μέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των απεργών πείνας απέρριψαν την πρόταση, λέγοντας πως στο διάστημα αυτό δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους, καθώς η άδεια δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο και πως ουσιαστικά η πρόταση δεν τους καλύπτει στο σύνολό τους.

Επίσης απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων των απεργών πείνας σε νοσοκομεία, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι απεργοί πείνας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, μετά από οδηγίες των γιατρών όσοι χρειάζονται νοσηλεία.

Δήλωσαν επίσης ότι η απεργία πείνας είναι δικός του αγώνας, για τον οποίο αποφασίζουν οι ίδιοι. Δεν είναι υποκινούμενοι και ζητούν να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες που διαδίδονται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 χαρακτήρισε “επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης” όσα λέγονται περί υποκινητών και τόνισε ότι “όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν ισχύει. Νοιαζόμαστε περισσότερο και από τους ίδιους για τη ζωή τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση τους θυμήθηκε την 39η ημέρα για να κάνει διάλογο μαζί τους”.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μετά τη σύσκεψη τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση “συμβατή με τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και των ανθρώπων αυτών που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση”. ‘Εκανε λόγο για πολύ ειδικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με διαπραγμάτευση η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα.

Στο μεταξύ, ο γιατρός που παρακολουθεί την πορεία της υγείας των μεταναστών της Υπατίας εισηγείται τη μεταφορά όλων σε νοσοκομεία, κάτι που φέρεται να έχει αποδεχθεί ο Ανδ. Λοβέρδος, τονίζοντας όμως πως δεν πρόκειται να γίνει μαζική μεταφορά.

Με την πρόταση της μεταφοράς συμφώνησαν οι γιατροί του ΕΚΑΒ που επισκέφθηκαν τους μετανάστες.
http://www.enet.gr

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…