Newsroom

Newsroom

Διχάζει ο νέος φορέας της Ντόρας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η ίδρυση -και τυπικά- του νέου κόμματος από την κ. Ντ. Μπακογιάννη. Την Κυριακή, σε…

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η ίδρυση -και τυπικά- του νέου κόμματος από την κ. Ντ. Μπακογιάννη. Την Κυριακή, σε ειδική εκδήλωση στο Μπάντιμντον, θα παρουσιαστεί η ιδρυτική διακήρυξη, ενώ η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα κάνει και την πρώτη της ομιλία ως πρόεδρος του νέου πολιτικού φορέα.
Στη ΝΔ η είσοδος στην Κεντροδεξιά ενός νέου «πολιτικού παίκτη» προκαλεί ήδη πολλά και ποικίλα σχόλια, με δεδομένο ότι όλοι αναμένουν πως σχετικά σύντομα θα υπάρξουν ορισμένοι βουλευτές που θα στηρίξουν το νέο εγχείρημα.
Οι απόψεις πάντως, σε ό,τι αφορά το μέλλον αυτής της κίνησης, είναι διχασμένες. Χθες ο κ. Θ. Γιαννόπουλος, ο οποίος αποτελεί μεν τακτικό συνομιλητής της κ. Μπακογιάννη αλλά δεν προτίθεται να την ακολουθήσει, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νέο κόμμα θα μπει στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές, οποτεδήποτε κι εάν αυτές γίνουν. «Πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά (ρ/ς «Real»), «ότι θα μπει στη Βουλή.

Είναι μια διαπίστωση η οποία αποτυπώνεται δημοσκοπικά. Ας το δούμε την Κυριακή πώς θα εξελιχθεί, να δούμε την ονομασία, να δούμε τη δυναμική που θα παρουσιάσει και εδώ θα είμαστε να σχολιάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις».

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης, ενώ η όλη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει προκάλεσε και την παρέμβαση του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους της ΝΔ κ. Ι. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος στήριξε τον δικομματισμό και απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς τα σενάρια που εμφανίζουν τον νέο πολιτικό φορέα να παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

«Iσχυρός ο δικομματισμός»
«Δεν πιστεύω ότι ο δικομματισμός έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα, ο δικομματισμός εξακολουθεί να είναι ισχυρός, καλώς ή κακώς δεν το συζητάω περί αυτού, αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός και εγώ νομίζω καλώς, διότι μόνο έτσι μπορεί ο τόπος αυτός να κυβερνηθεί.

Εχω μετάσχει και σε κυβερνήσεις Συνασπισμού, έχω μετάσχει στην κυβέρνηση Ζολώτα με το ΠΑΣΟΚ τότε, δεν περπάτησε», τόνισε. Στην εκδήλωση για την ίδρυση του νέου φορέα, που θα γίνει μεθαύριο, δεν αναμένεται να παραστούν εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ. Αντίθετα το «παρών» θα δώσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ. Κιλτίδης και Μαρκογιαννάκης καθώς και ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης, που δεν έχουν κρύψει την επιθυμία τους να στηρίξουν το εγχείρημα της κ. Μπακογιάννη.
http://www.ethnos.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…