Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Πάνω από 200 οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι αμερικανικές Πολιτείες Αλαμπάμα, ‘Αρκανσο, Κεντάκι, Μισισίπι, Μισούρι, Τενεσί και Οκλαχόμα, λόγω των σφοδρών…

usa

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι αμερικανικές Πολιτείες Αλαμπάμα, ‘Αρκανσο, Κεντάκι, Μισισίπι, Μισούρι, Τενεσί και Οκλαχόμα, λόγω των σφοδρών καταιγίδων και των ανεμοστρόβιλων των τελευταίων ημερών. Ξεπέρασε τους 200 ο αριθμός των νεκρών την τελευταία εβδομάδα.
Τουλάχιστον 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες. Περίπου 300 ανεμοστρόβιλοι έχουν καταγραφεί από την Παρασκευή. Μόνο χθες, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αμερικής κατέγραψε 130 ανεμοστρόβιλους.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ζημιές σε κτίρια και μεγάλες πλημμύρες, ενώ οι κυβερνήτες των Πολιτειών ζήτησαν από τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής να μετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για “αυξημένο κίνδυνο” ανεμοστρόβιλων, χαλαζόπτωσης, ξαφνικών πλημμυρών και πτώσης κεραυνών σε ορισμένες περιοχές της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια και του Μισισίπι, στο νότο της χώρας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν συνολικά 21 αμερικανικές Πολιτείες, στη ζώνη μεταξύ των Μεγάλων Λιμνών, τον Κόλπο του Μεξικού και την ακτή του Ατλαντικού.
“Αναμένουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Εκτελούμε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Προσπαθούμε να βρούμε όσους βρίσκονται κάπου εκεί παγιδευμένοι και δεν τους έχουμε εντοπίσει ακόμη”, είπε ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο κυβερνήτης έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέφερε ότι θα κινητοποιηθούν 2000 άνδρες της εθνοφρουράς για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

Η χειρότερη καταστροφή ωστόσο σημειώθηκε στην Αλαμπάμα όπου την Τετάρτη ένας τεράστιος ανεμοστρόβιλος χτύπησε την πανεπιστημιούπολη Τουσκαλόσα, μια πόλη 95.000 κατοίκων, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και αρκετούς νεαρούς φοιτητές.

Ο Μπάρακ Ομπάμα κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διέταξε να της παρασχεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια. “Η καρδιά μας είναι με όσους επλήγησαν από την καταστροφή και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε το λαό της Αλαμπάμα”, αναφέρει ο Ομπάμα σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σήμερα.

Εξαιτίας των καταιγίδων έκλεισαν τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες σε πυρηνικό εργοστάσιο της Αλαμπάμα. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν και 25 γραμμές υψηλής τάσης με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
http://www.enet.gr

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

240423112228 mpeos konstantopoulou

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των χρηστών του Twitter σχετικά με την... καταγγελία του Αχιλλέα Μπέου…

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…