Newsroom

Newsroom

"Ημέρα οργής" σήμερα στη Συρία

Σε νέες κινητοποιήσεις καλούν το λαό της Συρίας σήμερα μετά τις προσευχές της Παρασκευής οι αντιφρονούντες του καθεστώτος του Μπασάρ…

Σε νέες κινητοποιήσεις καλούν το λαό της Συρίας σήμερα μετά τις προσευχές της Παρασκευής οι αντιφρονούντες του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασάντ, με την παράνομη στη Συρία Μουσουλμανική Αδελφότητα να καλεί και αυτή το λαό να κατέβει στους δρόμους ζητώντας ελευθερία και δημοκρατία. Παράλληλα σήμερα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες συναντιούνται στη Γενεύη σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες για το θάνατο των περίπου 400 ανθρώπων, 500 σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Συρία, από τα πυρά των καθεστωτικών δυνάμεων. Στη συνεδρίαση αναμένεται να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να προχωρήσει στη διεξαγωγή έρευνας για τα περιστατικά βίας, όπως και να ζητήσουν την άρση των περιορισμών στη δημοσιογραφική κάλυψη των εξελίξεων στη χώρα.
“Μην αφήνετε το καθεστώς να φυλακίζει στα μπουντρούμια τους συμπατριώτες σας. Ενώστε τις φωνές σας για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Μην επιτρέπετε στον τύραννο να σας κρατάει σκλαβωμένους. Ο Θεός είναι μεγάλος “, αναφέρεται στη διακήρυξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που στάλθηκε χθες στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση, της οποίας η ηγεσία βρίσκεται στην εξορία, παίρνει επισήμως θέση υπέρ των διαδηλωτών και κατά του καθεστώτος.

Σημειώνεται ότι το 1982, ο Χαφέζ αλ-Άσαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου Μπασάρ, είχε καταπνίξει στο αίμα εξέγερση στην πόλη Χαμά, που είχε υποκινηθεί από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, με απολογισμό πάνω από 30.000 νεκρούς.

Επίσης ομάδες αντιφρονούντων καλούν μέσω του Facebook και συγκεκριμένα στη σελίδα “Συριακή Επανάσταση 2011” για συμμετοχή στην “Παρασκευή της Οργής” .

“Στους νέους της επανάστασης. Αύριο θα είμαστε παντού, σε όλους τους δρόμους…Θα συγκεντρωθούμε σε όλες τις πολιορκημένες πόλεις. Θα συμπαρασταθούμε στους αδελφούς μας στη Ντέραα”.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και μέλη του κυβερνώντος κόμματος να συμμετέχουν σε αντιδιαδηλώσεις υπέρ του Ασσάντ.

Επίσης σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχει ρήγμα στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων με ομάδες στρατιωτών να αρνούνται να πυροβολήσουν εναντίον των διαδηλωτών.

Την Τετάρτη 200 μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ παραιτήθηκαν αντιδρώντας στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Σαβάσια, την περασμένη Παρασκευή στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την προσευχή της Παρασκευής βρήκαν το θάνατο από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, περισσότεροι από 120 άνθρωποι, ενώ τρεις ημέρες αργότερα από την επέμβαση της 4ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας υπό τις διαταγές του αδελφού του προέδρου Άσαντ, στη Ντεράα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 διαδηλωτές. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων από την έναρξη των κινητοποιήσεων εδώ και 6 εβδομάδες, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση, ανέρχεται στα 500.
http://www.enet.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους