Newsroom

Newsroom

Φονικά χτυπήματα με τη λαβή των κλομπ, φωτογραφίες ντοκουμέντα

Πρωτοφανή αγριότητα, που δεν ανταποκρίνεται στην ένταση των επεισοδίων, επέδειξαν οι άνδρες των ΜΑΤ που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα της ντροπής,…

Πρωτοφανή αγριότητα, που δεν ανταποκρίνεται στην ένταση των επεισοδίων, επέδειξαν οι άνδρες των ΜΑΤ που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα της ντροπής, με εγκληματικές συμπεριφορές, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής πορείας. Δείτε την φωτογραφία – ντοκουμέντο
Τα επεισόδια κράτησαν λιγότερο από 10 λεπτά και δεν επεκτάθηκαν πέρα από το τμήμα της Πανεπιστημίου, ανάμεσα στη Βουκουρεστίου μέχρι την οδό Αμερικής. Ηταν όμως αρκετά για να ξεσπάσει η εκρηκτική αστυνομική βία, που έστειλε στο νοσοκομείο δεκάδες διαδηλωτές, με ανοιγμένα κεφάλια και άλλα τραύματα και παραλίγο στον άλλο κόσμο τον 31χρονο Γιάννη Καυκά.
Η αρχή έγινε από μια ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ήταν ξεκομμένοι από τα οργανωμένα μπλοκ των αναρχικών και κινούνταν σε όλο το μήκος της πορείας ανεξάρτητα.

Την ώρα εκείνη βρίσκονταν δίπλα στο μπλοκ των συλλόγων και συνελεύσεων από τις γειτονιές, που είχε αρχίσει να κατεβαίνει την Πανεπιστημίου.

Ξαφνικά έκαναν επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, μπροστά με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ κάνει λόγο και για σιδερογροθιές, σφυριά κ.λ.π.


Η αντίδραση των αστυνομικών, σύμφωνα με άτομα που έζησαν από κοντά τα γεγονότα, ήταν σε δύο φάσεις. Στην πρώτη έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν. Μετά από μια μικρή παύση όμως, η σύγκρουση επαναλήφθηκε και τότε τα ΜΑΤ, αφού έριξαν και πάλι δακρυγόνα, ξεχύθηκαν πάνω στους διαδηλωτές, που έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν, χτυπώντας με τα κλομπ αδιακρίτως, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με τη μεταλλική λαβή, που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο κάθε τέτοιο χτύπημα.

Δέκα επτά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία (οκτώ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, οκτώ στο ΚΑΤ και ένας στο Λαϊκό), με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άλλα τραύματα. Στον Ευαγγελισμό μετέβη μόνος του ο διαδηλωτής που του έγινε σπληνεκτομία και ο οποίος δήλωσε ότι έπεσε και χτύπησε μέσα στον πανικό, ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από το μένος των ένστολων.

Πολλοί ακόμα μετέβησαν σε διάφορα νοσοκομεία με δικά τους μέσα, αλλά δεν μπορούν να καταμετρηθούν, ενώ μετά τις πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.

Ο 31χρονος Γιάννης Καυκάς διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από την οδό Σταδίου 10, όπου βρέθηκε με ανοιγμένο το κεφάλι.

Επισήμως οι συνθήκες του τραυματισμού του δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά εκτιμάται οι τον χτύπησαν στην οδό Πανεπιστημίου και πιθανόν κάποιοι τον βοήθησαν να φτάσει μέχρι το σημείο που βρέθηκε για να τον παραλάβει το ασθενοφόρο, επειδή η Σταδίου είχε ανοίξει.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ
http://www.ethnos.gr
foto1: Αστυνομικοί των ΜΑΤ χτυπούσαν τους διαδηλωτές ακόμα και με τη μεταλλική λαβή των κλομπ που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο κάθε τέτοιο χτύπημα (από ΕΘΝΟΣ)
foto2: Φωτογραφία από το Δημήτρη Θεοδόση (από tvxs.gr)

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…