Newsroom

Newsroom

ΔΝΤ: "Αναληθείς οι αναφορές ότι η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τους στόχους που είχαν τεθεί"

Διαψεύδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) αναφορές που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η ομάδα…

imf

Διαψεύδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) αναφορές που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η ομάδα επιθεωρητών της τρόικας διαπίστωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

«Οι πρόσφατες αναφορές από μέσα μαζικής ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι είναι σε γνώση τους τα συμπεράσματα της αποστολής αξιολόγησης είναι αναληθείς», ανέφερε μια εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. σε δήλωσή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Οι συζητήσεις μας με τις αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώνουν ικανοποιητική πρόοδο και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το Δ.Ν.Τ., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστηρίζουν στην έκθεσή τους, η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, ότι η Ελλάδα έχει χάσει όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της.

Διαψεύδει και ο Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε διαψεύσει τις σχετικές αναφορές, πριν από την ανακοίνωση του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι το δημοσίευμα δεν αληθεύει «για τον απλό λόγο ότι η έκθεση δεν υπάρχει». Είχε, επίσης, διαβεβαιώσει ότι «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ακριβώς επειδή η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις που έχει πάρει, θα έχουμε την εκταμίευση της πέμπτης δόσης»

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών είχε χαρακτηρίσει «παραπλανητική» τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και, εφόσον η χώρα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, η εκταμίευση θα συνεχιστεί. «Δεν είμαστε ανεύθυνοι, δεν κινδυνεύει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
http://www.tanea.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.