Newsroom

Newsroom

Το Σύνταγμα πήρε σάρκα και οστά

ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ Πλέον δεν είναι μόνο ραντεβού «αγανακτισμένων στις έξι» αλλά και ένας ολόκληρος ζωντανός…

ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ
Πλέον δεν είναι μόνο ραντεβού «αγανακτισμένων στις έξι» αλλά και ένας ολόκληρος ζωντανός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην πλατεία Συντάγματος. Γιατροί, δικηγόροι, φοιτητές, άνεργοι, άστεγοι, καλλιτέχνες πάσης φύσεως, αρχιτέκτονες, συνταξιούχοι, τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέχρι και οικοδόμοι καθώς και πάρα πολλές ακόμα ειδικότητες που συνεργάζονται αρμονικά με σκοπό την ομαλή λειτουργία τόσο της καθημερινής λαϊκής συνέλευσης όσο και της ιστοσελίδας «real-democracy».
Στη θεματολογία της λαϊκής συνέλευσης παραμένουν όλες οι δράσεις για την ημέρα κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αλλά και το να στέλνονται όλα τα ψηφίσματα της συνέλευσης στα ΜΜΕ. Στην πλατεία πάλι, κάτω από τις τέντες υπάρχουν πολλά γραφεία, άπειρα καλώδια και μπαλαντέζες για παροχή ρεύματος τυλιγμένα στα δέντρα, τηλεοπτικές κεραίες δεμένες σε κολόνες φωτισμού, πίνακες ανακοινώσεων, φωτοτυπικά, σταθερά τηλέφωνα και αποθήκες με τρόφιμα, φάρμακα και πολλά άλλα. Στα σχεδόν καθημερινά παιδικά εργαστήρια, που λειτουργούν σαν παιδικοί σταθμοί, τα παιδιά δημιουργούν με πηλό και χρώμα και μετά εκθέτουν τα έργα τους για τους περαστικούς.

Πώς ξεκίνησαν

Παρ’ όλο που κανείς δεν γνωρίζει ποιος έκανε το αρχικό κάλεσμα μέσω facebook, τα υπόλοιπα ξεκίνησαν από μια μικρή παρέα. «Ημασταν κάπου στα δεκαπέντε άτομα που παρακολουθούσαμε τα όσα γίνονταν στην Ισπανία από τις 15 Μαΐου και μετά. Κάποια στιγμή μάθαμε ότι υπάρχει κάλεσμα από Ισπανούς που ζουν στην Ελλάδα, για αλληλεγγύη στις διαδηλώσεις τους, έξω από την ισπανική πρεσβεία. Κάπως έτσι γνωριστήκαμε».

Κυριακή 22 Μαΐου πραγματοποιείται η πρώτη κοινή συνέλευση με Ελληνες και Ισπανούς στο Θησείο. Συζητήθηκε, τότε, πώς θα συνεχίσουν, πώς θα έρθει περισσότερος κόσμος αλλά και η δημιουργία μιας ιστοσελίδας. «Στην κοινή μας συνέλευση προτείναμε κάποια ονόματα, είδαμε ποια είναι διαθέσιμα, καταλήξαμε στο real-democracy και μέσα σε μια μέρα η ιστοσελίδα ήδη λειτουργούσε. Ηδη την πρώτη μέρα είχε κάπου στις έξι χιλιάδες επισκέψεις» σύμφωνα με τον αρχικό διαχειριστή της.

«Κυριακή ήταν η μέρα που πήραμε τη σκυτάλη από τους Ισπανούς» λέει κάποιος άλλος από τους αρχικούς. «Την ίδια επίσης μέρα, Ελληνες και Ισπανοί, ξεκινήσαμε να μένουμε σε σκηνές στο Θησείο. Ημασταν όλοι μια οικογένεια. Τετάρτη πραγματοποιήσαμε την τελευταία μας συνέλευση στο Θησείο. Εκεί είπαμε: Μένουμε Θησείο ή πάμε Σύνταγμα; Οταν αργά το βράδυ μετακομίσαμε Σύνταγμα, ήμασταν οι πρώτοι που κατασκήνωσαν».

Για σήμερα, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», που θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό αίτημα να μην πουληθεί η βιομηχανία σε ιδιώτες, θα μοιράσουν γάλα σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στο Σύνταγμα.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.enet.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…